NKPJ i SKOJ pokrenuli tužbu protiv RIK-a zbog odbijanja proglašenja njihove izborne liste 1Foto: EPA/PETRIT PRENAJ

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) saopštio je da je grupa građana sa izbornom listom „Socijalizam jedini izlaz – NКPJ – SКOJ, Aleksandar Đenić – Aleksandar Banjanac“, pokrenula tužbu pred Upravnim sudom protiv Republičke izborne komisije (RIK) koja nije uvažila njihovu žalbu od 5. juna za produženje roka za ispravljanje nedostataka na izbornoj listi.

U današnjem saopštenju Sekretarijat NKPJ se navodi da je tužba Upravnom sudu protiv RIK-a podneta u zakonskom roku.

„Naša lista je podnela tužbu zbog toga što tužena strana (RIK) nije postupala sa žalbom u skladu sa propisima, kao i zato što dostavljanje nije izvršeno na način opisan u rešenju“, navodi se u saopštenju.

U saopštenju piše i da „u postupku po žalbi RIК prvo nalazi da je upotrebljeno pravno dejstvo neadekvatno (žalba), a potom postupa kao da je podnet prigovor“.

RIK je 9. juna, na sednici koja je održana u 1.00 posle ponoći, odbio žalbu Grupe građana „Socijalizam jedini izlaz NKPJ SKOJ, Aleksandar Đenić – Aleksandar Banjanac“ u kojoj su oni tražili produženje roka za ispravljanje nedostataka na izbornoj listi koju su podneli 5. juna, navedeno je u saopštenju.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević je tada rekao da protiv zaključka koje je doneo RIK nije dozvoljena žalba niti prigovor.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Skoj.org.rs, „Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) je omladinska revolucionarna marksističko-lenjinistička organizacija koja deluje kao omladina Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ)“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari