Podrška PSG-u od Saveza liberala i demokrata za Evropu 1Pokret slobodnih građana Foto: Beta/Milan Obradović

Pokret slobodnih građana saopštio je danas da je dobio podršku od Saveza liberala i demokrata za Evropu (ALDE) putem video poruke koju je snimio član Evropskog parlamenta i potpredsednik ALDE, Ilhana Kyuchyuk.

U poruci namenjenoj građanima Srbije, Kyuchyuk poziva građane da glasaju za Pokret slobodnih građana uz napomenu da Parlament Srbije ne može biti potpun bez prave proevropske stranke.

Potpredsednik ALDE takođe navodi da je budućnost Srbije u Evropskoj Uniji ali da Srbija za to nema šanse bez partije kao što je Pokret slobodnih građana i da su izbori jedini put napred.

ALDE grupa je treća po veličini politička grupacija u Evropskom parlamentu. Alijansa liberala i demokrata koji se zalažu za jačanje i proširenje Evropske Unije kao i fundamentalene evropske vrednosti u oblasti demokratije, ličnih sloboda ljudska i manjinska prava.

„Ova grupacija je pre nedelju dana poslala pismo komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju u kom izražavaju duboku zabrinutost stanjem demokratije u Srbiji, u kom su ukazali na problem demokratije i problematičnih izbornih uslova. PSG je partner ALDE grupe“, navodi PSG u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari