POKS: Imamo još šanse za ulazak u skupštinu 1Žika Gojković Foto: J. Z. T.

„Koalicija Za Kraljevinu Srbiju je na republičkim izborima osvojila 2,92 odsto glasova na obrađenih 85 odsto biračkih mesta u Srbiji, prema našim podacima“, saopštio je danas POKS.

„Nisu obrađeni podaci sa Kosova i Metohije i dijaspore. Nesumnjivo je naša koalicija četvrta po broju glasova od 21 izborne liste, a na pokrajinskim izborima je prešla cenzus i osvojila pet poslaničkih mandata“ – stoji u saopštenju.

Iz POKS-a objašnjavaju da je cenzus premašen u gotovo 30 gradova i opština: Kragujevac, Sombor, Kruševac, Jagodina, Valjevo, Čačak, Pirot, Čajetina, Bečej, Knjaževac, Sopot, Irig, Ub, Arilje, Prokuplje, Trstenik, Priboj, Temerin, Bogatić, Ivanjica, Topola, Batočina, Žitište, Žabalj, Vrbas, Temerin, i Sremski Karlovci.

U još 10 opština i gradova, kako se navodi, POKS je učestvovao na lokalnim izborima u koaliciji i postao parlamentaran: Kraljevo, Novi Sad, Bačka Palanka, Knić, Petrovac na Mlavi, Ljubovija, Užice, Srbobran, Subotica, Grocka, Lazarevac,Sjenica.

„Ovo su nam bili prvi republički izbori na kojima smo učestvovali i možemo biti zadovoljni rezultatom, iako smo očekivali još veću podršku građana. Uočili smo nepravilnosti na više od 30 biračkih mesta i podnećemo prigovore. Obzirom da se radi o ozbiljnim propustima biračkih odbora, očekujemo ponovljene izbore na njima. Komentarisaćemo izborne rezultate kada se završi izborni proces. Za nas on još nije gotov. Monarhisti imaju veliku šansu da uđu u Skupštinu Srbije, posle 75 godina i neće je pripustiti. Kako god bilo mi nastavljamo još aktivnije da se borimo za obnovu Kraljevine Srbije, njene snage i slave“ – izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari