Predsednik RIK-a: Prvi zvanični rezultati u 23 sata 1Vladimir Dimitrijević Foto: Beta/Emil Vas

Sva biračka mesta u Srbiji otvorena su jutros u sedam časova, glasanje tokom prvih sat i po protiče bez problema, a prve preliminarne zvanične rezultate Reublička izborna komisija (RIK) saopštiće na konferenciji za novinare večeras u 23 sata, izjavio je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

Konačni rezultati parlamemtarnih izbora će, prema zakonskom roku, biti saopšteni 96 časova nakon zatvaranja biračkih mesta, do četvrtka u 20 časova, rekao je Dimitrijević za TV Pink.

On je naveo da se građani, koji iz zdravstvenih ili drugih specifičnih razloga, nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto i glasaju, mogu danas do 11 časova javiti nadležnim izbornim komisijama kako bi do njih došla tročlana komisija i omogućila da glasaju.

Dimitrijević je naveo da su, u okolnostima povećanog zdravstvenog rizika zbog pandemije korona virusa, na svim biračkim mestima obezbeđene maske i sredstva za dezinfekciju.

On je preporučio građanima koji izlaze na glasanje da se pridržavaju peventivnih zaštitnih mera i drže uzajamno odstojanje od najmanje jednog metra. Birališta se zatvarju večeras u 20 časova, a po izbornim pravilima, svim građanima koji se u to vreme zateknu na biračkom mestu, biće omogućeno da glasaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari