Radikali ostali ispod cenzusa 1Foto: Vuk Jeremić

Srpska radikalna stranka ostala je ispod cenzusa pošto je na parlamentarnim izborima osvojila 2,1 odsto glasova.

„Razočarani smo ovim rezultatom. Vlast je stvaranjem svojih lista i prikupljanjem glasova kako bi izašli oni izašli na izbore, uspela u svojoj nameri da izvuku što veći broj ljudi na izbore, a istovremeno da spuste Srpsku radikalnu stranku ispod cenzusa“, kazao je potpredsednik SRS-a Miljan Damjanović na konferenciji za medije u sedištu stranke.

On je istakao da ne može da govori o rezultatima lokalnih izbora zbog toga što rezultati još uvek stižu, ali i izneo očekivanje da su u trećini opština prešli cenzus.

„Plan vlast je bio da po svaku cenu spuste Srpsku radikalnu stranku ispod cenzusa jer smo prethodnih godina bili jedina opoziciona grupacija koja se suprotstavljala režimu. Mi ćemo nastaviti da se borimo kao vanparlamentarna stranka i ni za pedalj nećemo odustati od našeg programa“, kazao je Damjanović.

On je izrazio sumnju da su rezultati izbora verno preslikali volju građana, ali i napomenuo da još uvek ne može to definitivno da tvrdi.

Mi ćemo raditi najdetaljniju analizu, od biračkog mesta do biračkog mesta. Uskoro ćemo izaći sa spiskom svih nepravilnosti tokom izbora“, kazao je potpredsednik SRS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari