Reković: Najviše su nas vređali ovi što sad izlaze na izbore 1Foto: BETAPHOTO/ LUKA FILIPOVIC

Mi smo pre četiri meseca rekli da će mnogi koji se deklarativno zalažu za bojkot izaći na izbore.

Samo se pitamo, a pitamo i javnost da li je to u dogovoru unutar jedinstvene srpske opozicije kao što je bilo devedesetih da deo opozicije izlazi na izbore, a deo opozicije bojkotuje, pa se ponovo zajedno udružuju? Isto tako pitamo javnost, kako to da par studenata, kako oni kažu, odluče da izađu na izbore, bude provučeno kroz najgore medijsko blato, a liderčići koji se odluče da to urade prođu ispod radara, ocenjuje za Danas Valentina Reković ispred pokreta Jedan od pet miliona u odgovoru na pitanje šta misli o ostalim opozicionim strankama koje su se odlučile da odustanu od bojkota, poput Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, ili da delimično odustanu poput Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića.

Dodaje da „sada već svima postaje jasno, što na društvenim mrežama što u javnosti, da je istina najjače oružje koje Jedan od pet miliona ima u borbi za promenu sistema“.

– Isti ti za koje ste me pitali i njihovi saradnici najveće uvrede iznosili su na naš račun kada smo rekli da izlazimo na izbore. Mi se nikada nećemo spuštati na taj nivo jer sem uvreda po ličnoj osnovi, mi kod Aleksandra Vučića nemamo ništa u fioci, za razliku od njih – ističe Valentina Reković.

Upitana kako se odvija proces prikupljanja potpisa za predstojeće izbore, sagovornica našeg lista kaže da se taj posao privodi kraju.

– Privodimo kraju sakupljanje potpisa za učešće na izborima, ostalo nam je još zaista malo. Prešli smo dosad više od 20.000 kilometara, i bilo je naporno zbog različitih opstrukcija što od vlasti što od opozicije u bojkotu. U Loznici i Smederevskoj Palanci predsednici opština stajali su na ulazu gde je Jedan od pet miliona skupljao potpise i posmatrali i nagledali. Neki od funkcionera Narodne stranke motrili su u Novom Sadu, isto tako iz Demokratske stranke u Aranđelovcu. Jedan od članova izvršnog Saveza za Srbiju koji vozi mlade iz jedne organizacije pratio nas je na putu za Zaječar – kaže Reković.

Dodaje da opštinari nisu bili na svojim radnim mestima za overu potpisa, uprkos uredno zakazanim terminima, sa izgovorima „na slavi sam“.

– Ali pored svih opstrukcija, motrenja i nadgledanja uspećemo da predamo listu na vreme – poručuje jedna od liderki pokreta Jedan od pet miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari