Šapić: Ne zatvaramo vrata koaliciji, ali ne odustajemo od svoje politike 1Foto: Beta/Milan Obradović

Lider Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je večeras da je ta stranka otvorena za razgovore o eventualnim koalicijama posle današnjih poslaničkih izbora u Srbiji, ali da od svoje politike neće odustajati.

„Pričati danas o nekim koalicijama, a mi smo ušli u parlament sa nešto više od četiri odsto, bilo bi suviše politički arogantno. SNS ima apsolutnu većinu da radi šta god želi.

Ja neću zatvarati svoja vrata, kao što nisam ni do sada. Razgovaraćemo sa svima, a ako neko neće da razgovara, nećemo se ni na koga ljutiti. Od svoje politike nećemo odustati“, rekao je Šapić novinarima po objavljivanju prvih izbornih rezultata.

On je rekao da je odziv glasača na izborima u Beogradu bio veoma mali – između 35 i 36 odsto, i da je on u jednom momentu bio zabrinut za ukupan rezultat.

„U Beogradu je izlaznost bila loša, između 35 i 36 odsto, ali smo to nadoknadili. Čini mi se da je način ponašanja, komunikacije i našeg političkog delovanja polako počeo da se oseća i vidi i kod drugih“, rekao je on.

Šapić je rekao da su mali odziv u Beogradu, kišovito vreme i kampanja bojkota koja je bila najjača u glavnom gradu, oštetili ne samo SPAS nego i Pokret slobodnih gradjana, Pokret „Metla 2020“ i Dosta je bilo.

Po njegovoj proceni, SNS je pobedila u gotovo svim opštinama, a da ishod u opštini Novi Beograd čiji je predsednik, zavisi od „100 ili 200 glasova“.

„Čestitam SNS kao pobedniku na rezultatu koji je ostvario. Čestitam i (drugoplasiranom) SPS na rezultatu, iako sam siguran da je izlaznost u Beogradu bila veća da bi njihov rezultat bio par procenata manji, a naš veći“, rekao je on.

Šapić je rekao da „sebe vidi u lokalnoj politici“, jer smatra da najviše može da pruži na nivou grada i opštine.

„Nastavljamo dalje. Treba da budemo zadovoljni jer otvara se nova era za našu politiku razuma i patriotizma… Mogao bih da budem poslanik, ali bih više voleo da dobijem priliku na nivou lokala“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari