Stamenković: Na čelo države oni koji će ispraviti nepravde koje traju od višestranačja 1Foto: B.C.

Poslanica Pokreta „Dosta je bilo“ (DJB), Branka Stamenković, izjavila je danas da nije tačno da je Srbija siromašna i da joj treba „milostinja sa strane“, već da je potrebno da na čelo drzave dođu ljudi kojima će dobrobit građana Srbije biti na prvom mestu, i koji će ispraviti nepravde koje traju od uvođenja višestranačkog sistema.

Stamenković je novinarima u Skupštini Srbije rekla da „Srbija 20 godina vodi pogrešnu globalističku politiku kojoj je cilj da izbriše granice suverenih država“.

Od te politike, kako je ocenila, „korist imaju banke i korporacije“ koje u Srbiju dolaze zbog jeftine radne snage, dok „suverenistička politika“ DJB „u centru ima naš narod i našu državu“.

„Dok Srbija bude vodila globalističku politiku nemamo šanse da podignemo plate. Da bismo, kao država i društvo, mogli da krenemo napred, potrebno je da se okrenemo sami sebi, da budemo svoji na svome, i da sami upravljamo svojim resursima“, kazala je Stamenković.

Pozvala je birače da na izborima 21. juna podrže izbornu listu „Suverenisti“.

Rekla je da će DJB „ispraviti slučajeve nekih velikih nepravdi koje su građani trepeli poslednjih 20 godina, očekujući od onih koji vode državu da ih isprave, što niko do sada nije uradio“.

Stamenković je navela da program DJB predviđa povezivanje radnog staža i isplatu zaostalih plata radnicima u društvenim preduzećima koji su u tome bili oštećeni u procesu tranzicije.

Predviđa i rešavanje statusa ratnih vojnih veterana „kojima država treba da oduži svoj dug kao što su se oni odazvali“, kao i rasvetljavanje slučajeva nestalih beba.

„Mi se zalažemo za potpuno ukidanje svih do sada izgrađenih mini-hidroelektrana i za zabranu izgradnje novih, i za to da se svima koji su do sada izgradili mini-hidroelektrane naloži da sve vrate u prethodno stanje. Zalažemo se i za konacno završanje procesa restitucije, a kada to nije moguće da se ispravi substitucijom“, rekla je Stamenković.

DJB se zalaže za to da se podsticajnim merama podstakne rast domaćih, a ne stranih firmi, i da je „najbolja podsticajna mera reforma poreskog sistema“ uz uvođenje progresivnog oporezivanja koja će rasteriti mala i srednja preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari