Stefanović: Međunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces 1Video sastanak Sterfanović, Fajon i Bilčik Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa predsedavajućom Delegacije Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Tanjom Fajon i izvestiocem EP Vladimirom Bilčikom i upoznao ih sa merama koje Vlada Srbije preduzima kako bi izbori protekli u najboljem mogućem redu.

Stefanović je istakao da su svi domaći i medjunarodni posmatrači dobrodošli da prate izborni proces, koji je, kako je ocenio, „prethodnih meseci dodatno unapređen izmenom zakonske regulative“, saopštio je danas MUP.

Takođe, ministar je pozvao predstavnike ODIHR-a da upute punu misiju koja će pratiti izborni proces, za šta će im Srbija, kako je dodao, omogućiti sve neophodne uslove za rad.

Predsedavajuća EP za Srbiju Tanja Fajon naglasila je da je važno da izborni proces ne ugrozi zdravlje ljudi, kao i da se u medijima obezbedi prostor za sve političke aktere i omogući rad međunarodnih i domaćih posmatrača.

Vladimir Bilčik je dodao da je Srbija dosta toga uradila na unapređenju izbornog procesa, kao i da se sada očekuje implementacija izmenjene regulative.

Razgovoru, koji je održan putem video linka, prisustvovao je i šef Delegacije EU Sem Fabrici, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari