Stevanović: Nikolić je Kragujevac pretvorio u pašaluk 1Veroljub Stevanović Foto: Beta/ Emil Vas

Više bih voleo da se igram sa unučićima, ali mi je mnogo teško da gledam Kragujevac u jadnom stanju, u kakvom ga posle šest godina vladavine ostavlja Radomir Nikolić, sa ciljem da vođenje grada posle izbora – kada bi ih dobio – zvanično prepusti svom kumu Nikoli Dašiću, a da Radomir nastavi da vlada iz senke.

On je Kragujevac pretvorio u svoj pašaluk, a neradom je grad i vratio u to vreme! Kragujevac je kao kasaba, ulice se se pretvorile u kaldrmu jer na njima nema asfalta, zelene površine su nepokošene, iz prepunih kontejnera ispada đubre, zamro je kulturni, zabavni i sportski život grada… Sela su devastirana, jer gradonačelnik za šest godina nije otišao nijedno selo da obiđe. Znate, moje dve najveće ljubavi su porodica i Kragujevac. Znam svaki njegov kutak i ne mogu da odem mirno u političku penziju dok grad ne oporavim, da u njemu uživam sa svojom porodicom ostatak života – kaže za Danas Veroljub Stevanović, kandidat za gradonačelnika Kragujevca liste ‘Svi na ovu stranu’.

* U Kragujevcu ćete imati jake protivkandidate. Verujete li da će se građani pre opredeliti za vas nego za kandidata SNS koja donaciju od sto evra predstavlja kao sopstvene zasluge?

– Svaka čast svim mojim protivkandidatima, ali izbori u Kragujevcu su, ipak, duel između zvaničnog kandidata SNS i mene. Namerno kažem – zvaničnog, jer postoji i nezvanični kandidat SNS. Kragujevac je jedini grad u Srbiji u kojem SNS da ima dve liste – jednu Nikole Dašića (Radomira Nikolića), a drugu sastavljenu od nezadovoljnih naprednjaka, koji su se okupili u grupi građana oko Vladice Stanojevića. Vlast je toliko loša, da se ne sviđa čak ni članovima SNS, zbog čega su oformili svoju struju i kandidovali svog predstavnika. A što se tiče donacije od 100 evra… Kragujevčani su oduvek bili dobri birači, koji su procenjivali šta je za njih najbolje, pa su u prošlosti znali da na republičkom nivou glasaju za jednu listu, a na lokalnom za drugu. Birali su ljude. Tako i sad očekujem veliku razliku u glasovima koje će SNS dobiti na republičkom i lokalnom nivou. Ni mnogo veća pomoć od tih 100 evra dobijenih od državne vlasti, ne može da ublaži nezadovoljstvo Kragujevčana lokalnom vlašću.

* Koji su vaši planovi?

– U mojim prethodnim mandatima, Kragujevac je po svim parametrima bio na 2. mestu, odmah iza Beograda. Danas je, nažalost, na 120. mestu. Cilj mi je da ga vratim na to 2. mesto, gde i pripada po istorijskom, političkom, ekonomskom, obrazovnom, kulturnom i svakom drugom osnovu. Tim koji predvodim kreirao je više od 100 projekata koje ćemo kandidovati. Veliki broj ćemo realizovati u mandatu, a za ostale ćemo izvršiti sve neophodne pripreme za njihovo sprovođenje. Imamo plan da Kragujevac učinimo prestonicom razvoja.

* Dugo ste bili i poslanik, ali se Vaš glas nije čuo, nije bilo kritika vlasti, niti pohvala.

– To nije tačno! Za reč se javljam kad god je to potrebno, učestvovao sam u veoma bitnoj raspravi oko Kosova i Metohije, kojoj je prisustvovao i predsednik. Javno sam se izjasnio i protiv napuštanja parlamenta, jer stvari se menjaju radom, a ne bojkotom. Ne govorim previše, jer ja sam po prirodi operativac. Kod mene rad ima prednost nad pričom. To znaju i moji saradnici. Ja sam na posao dolazio u pet sati, primao građane, a u 7.30 sam imao kolegijum. Kratak, zahtevao sam izveštaj o urađenom od juče, delio sam zadatke i tražio njihovo sprovođenje.

Domaćini

* Šta vam je zajedničko sa Stamatovićem i Jovanovićem, sa kojima izlazite na parlamentarne izbore?

– Ja sam Šumadinac, odgojen kao pravi domaćin. Takvi su i Milan Stamatović i Dragan Jovanović, koji su od svojih opština napravili važne, razvijene centre. To nas povezuje. Kuća počiva na pravom domaćinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari