Strogo kontrolisani izbori 1FOTO: YouTube, TV Kragujevac

Pored lidera Zajedno za Šumadiju Veroljuba Stevanovića (Zdrava Srbija), te Nikole Dašića (SNS), i Slavice Đukić Dejanović (SPS), u izbornu trku za gradonačelnika Kragujevca mogao bi da uđe i Vladica Stanojević (SNS), direktor Zavoda za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“.

Sudeći po obračunima na društvenim mrežama i šumadijskim portalima, Stanojević je u klinču sa rukovodstvom naprednjačke stranke u Kragujevcu, predvođenim Radomirom Nikolićem i poslanikom Goranom Kovačevićem. Da bi Vladica Stanojević zaista mogao, mimo odluke stranke, da uđe u izbornu trku svedoči činjenica da se armija njegovih „botova“ probudila i uveliko veliča „lik i delo“ direktora zavoda „Male Pčelice“, koji bi, kako tvrde, „preporodio Kragujevac, kao što je to učinio sa Zavodom kojem je na čelu“.

Ukoliko se osmeli da mimo volje stranke, čiji je „vojnik“, kako je nedavno javno tvrdio, izađe na izbore, Vladica Stanojević bi mogao donekle da utiče na izborni saldo već promovisanih gradonačelničkih kandidata (Dašić, Stevanović, Đukić Dejanović). Pre svega zbog toga što je poreklom sa Kosova, kao i više desetina hiljada Kragujevčana.

Neizvesno je međutim koliku će podršku Stanojević dobiti. Istovremeno, nepoznanica je i kako će na predstojećim lokalnim izborima u Kragujevcu proći politički veterani Veroljub Stevanović i Slavica Đukić Dejanović. Funkcionerka SPS, bez obzira na spinove o navodnoj popularnosti u Kragujevcu, nadmeće se pod olimpijskim geslom „važno je učestvovati“ Ozbiljniji poznavaoci šumadijske javne scene ne daju velike šanse ni bivšem gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću.

Na predstojećim lokalnim izborima i u Kragujevcu će najverovatnije, kao što to pokazuju i kladioničarske kvote, da pobedi Aleksandar Vučić, odnosno lista na čijem će vrhu biti ime i prezime predsednika Srbije i lidera SNS. Naravno i gradonačelnički kandidat te liste. Dakle, „ni kriv ni dužan“, nosilac liste SNS u Kragujevcu, oficir, ekonomista i politički anonimus Nikola Dašić. Kako na predstojeće strogo kontrolisane izbore u Kragujevcu izlaze stranke, udruženja i pokreti koji su (ne)skriveno „u dilu“ sa SNS, to ni viđeniji učesnici na njima neće, kako se čuje iz naprednjačkih redova, ostati „kratkih rukava“ u deobi izbornog kolača.

Stevanović nakon izbora drugi čovek grada?

Veroljubu Stevanoviću je, prema nepotvrđenim informacijama, namenjena pozicija „drugog čoveka“, najverovatnije funkcija predsednika Skupštine grada, što su, formalno, Dragan Marković Palma u Jagodini i Dragan Jovanović u Topoli. Ova dvojica su, međutim, faktički „vladaoci“ u svojim varošima, što naprednjaci Stevanoviću u Kragujevcu, ukoliko se informacije o postizbornoj kombinatorici obistine, gotovo izvesno neće da dozvole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari