SZS: SNS pokrenuo neviđene pritiske na građane da glasaju 1FoNet/Aleksandar Levajković

Savez za Srbiju saopštio je danas da je Srpska napredna stranka u većim gradovima pokrenula „neviđene pritiske na građane“ kako bi izašli na izbore.

„Zbog veoma niske izlaznosti na lažnim izborima u većim gradovima u Srbiji Srpska napredna stranka pokrenula je neviđene pritiske na građane. Pritisci prevazilaze sve dosadašnje, a praćeni su pretnjama, ucenama, pa čak i fizičkom prisilom“, naveo je danas SZS u saopštenju.
Kako je naveo SZS, aktivisti SNS su osim telefonskog uznemiravanja, dolazili na vrata, nudili obezbeđen prevoz, i ucenjivali građane koje imaju na spisku.
„Te metode primenjivali su prema svim kategorijama stanovništva, posebno na zaposlene u javnom sektoru i građane koje su oni morali da stave na spisak „sigurnih glasova“. Delu njih danas se dele „paketi“ ili daje novac“, naveo je Savez za Srbiju.
Posebnom pritisku, kako je naglasio SZS, su izložene bile socijalno ugrožene porodice i cela naselja sa romskom manjinom okupirana su bila džipovima i kombijima u kojima su stranački aktivisti sa spiskovima.
„Stranačka parapolicija angažovana je i na izvlačenju bolesnih, starih i nepokretnih na biračka mesta, sve sa pretnjom o obustavi socijalnih i drugih davanja. Posebno zabrinjava činjenica da se, pri tome, ne vodi računa o ugrozenosti tih kategorija kovid virusom“, naveo je danas SZS i dodavši da srpska opozicija ocenjuje da su i ovi lažni izbori pretvoreni u brutalni odnos prema građanima Srbije, koji prevazilazi sve dosadašnje pritiske. Posebno jer su pretnje odmazdom postale pravilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari