Tabački: Nemam prava da ne učestvujem 1Foto: LDP

Kada su opozicione stranke napustile skupštinske klupe i predložile ideju o bojkotu, jedino je LDP, kao opoziciona stranka ostala u Skupštini, poštujući institucije ove zemlje, kakve god one bile, objašnjava kandidatkinja LDP-a za republičku poslanicu i druga na listi kandidata za pokrajinske poslanike, menadžerka GO LDP Zrenjanin Tanja Tabački.

Kaže da ulica nije rešenje u skladu sa vremenom u kojem živimo i da se bez jasne politike ne vodi narod na ulice, kao i da je u slučaju LDP-a Evropa prioritet, ulazak u NATO, rešavanje pitanja Kosova, kao i najviši stepen poštovanja ljudskih prava.

– Jasno je ko će imati najviše glasova na izborima, ali to nas ne sme sprečiti da u predizbornoj kampanji govorimo o vrednostima i politici koju dosledno živimo više od 15 godina a koju vreme nije demantovalo već potvrdilo. Ako u kampanji dobijem prostor da govorim o regionalnoj saradnji, pomirenju, suočavanju sa prošlošću radi mira na balkanu, ljudskim pravima, antifašizmu, manjinama, i konačno 12. martu, nemam prava da izađem iz trke jer mi se atmosfera ne sviđa. Ovi izbori su važni jer su pred nama veliki izazovi oko pitanja koja stoje otvorena gotovo dve decenije. Mislim da nemamo prava da ih ostavljamo sledećoj generaciji. Na izborima se kandidujem kao žena, antifašistkinja, aktivistkinja, majka. Kao neko ko, zajedno sa svojim kolegama, ima volje, hrabrosti i političkog iskustva da se suoči sa svim izazovima koji su pred nama – objašnjava za Izbornu groznicu Tanja Tabački.

Na pitanje šta povezuje članice Koalicije za mir, za kakvu Srbiju se zalažu, odgovara da je njihova politika manjinska jer otvara sve teme koje druge stranke guraju pod tepih.

– Za jude kao što sam ja, biti manjina, po načinu razmišljanja, projektima kojim se bavim, polititikom koju zagovaram već 17 godina koliko sam u LDP-u, nije ništa neobično. Mada, nekada to nije lako, jer se često borim sa vetrenjačama. Živim u Vojvodini gde se nikada nije gledala nacionalnost. Ne osećam se prijatno što se danas te stvari akcentuju u odnosu na neka prošla vremena. Ali je istina da je rat, uticaj desničarskih organizacija, nemaština postao faktor koji je uticao da se klima u Vojvodini i Srbiji menja. Na našoj listi prioritet su manjine jer su oni naši partneri u politici koja podrazumeva poštovanje svih različitosti, verskih, nacionalnih, seksualnih. Izborni uslovi nikada nisu bili idealni, pa ni sada. Ova kampanja ne liči ni na jednu drugu jer je obeležena pandemijom koja nas je do juče držala u izolaciji. Građani su više zabrinuti oko toga da li se vraća drugi talas virusa, koliko su bezbedna radna mesta, da li će granice biti otvorene ili ne. Naša kampanja je okrenuta ka vrednostima koje želimo da branimo i to jasno govorimo ljudima – objašnjava Tanja Tabački.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari