Vučić: Izbori 14. ili 21. juna 1Foto: Fonet/Aleksandar Levajković (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras na televiziji Pink da će se izbori u Srbiji održati 14. ili 21. juna.

On je najavio da će se sutra, u ponedeljak 4. maja, sastati sa svim izbornim učesnicima i da će dogovoriti tačan datum.

„Ako oni budu hteli da dobiju još pet, šest dana da se pripreme, možemo izbore da održimo 21. juna. Što se mene tiče, možemo na izbore i 14. juna“, naglasio je Vučić.

Komentarišući akciju „Bukom protiv diktature“, predsednik Srbije je rekao da je deo onih koji svako veče lupaju u šerpe zapravo oni koji su nezadovoljni merama tokom vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa i time što su bili zatvoreni u domovima.

Povodom kontraakcije i paljenja baklji na krovovima zgrada, on je naveo da bakljade nije organizovala njegova stranka SNS, već neko udruženje mladih, jer on to nikada ne bi dozvolio.

„Svi koji ne poštuju policijski čas treba da odgovaraju“, poručio je Vučić.

Sastanak dela opozicije sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke, prema saznanjima Danasa, trebalo bi da počne sutra u 17 sati u Palati Srbija.

Pozvane su sve stranke koje su najavile učešće na izborima. U pozivu za sastanak nije naveden potencijalni datum izlaska na birališta.

Izvori Danasa na političkoj sceni kažu da se pojavljuje niz novih problema u organizaciji izbora, kao što je izbegavanje gužve i održavanje fizičkog odstojanja zbog virusa tokom prikupljanja potpisa, predaje liste, ali i na samom danu glasanja.

Očekuje se zato da se preduzmu posebne zdravstvene mere tokom izbornih radnji, kao i na samom danu glasanja.

Prema sajtu RIK, dosad je predato devet lista za parlamentarne izbore: Aleksandar Vučić – Za našu decu, Ivica Dačić – SPS – JS – Dragan Marković Palma, Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka, Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor, Aleksandar Šapić – Pobeda za Srbiju, Za Kraljevinu Srbiju, Ujedinjena demokratska Srbija, Srpska stranka Zavetnici i koalicija oko Muamera Zukorlića.

Akcija „Bukom protiv diktature“ koja se organizuje u 20.05 časova nakon sada već tradicionalnog aplauza za medicinare koji se svakodnevno brinu o obolelima od korone virusa, nastavljena je i večeras osmi put zaredom.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović potvrdio je za Danas da je u sredu oko 20.30 palio baklje, ali da je to činio sa svoje terase i da time nije prekršio policijski čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari