Vučić: Prioriteti izbornog programa SNS su zdravstvo, obrazovanje i investicije 1Foto: BETA/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/DS)

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić objavio je danas početak kampanje za izbore koji će biti održani 21. juna, i naveo da će tri prioriteta za vladajuću stranku biti zdravstvo, obrazovanje i investicije.

On je tokom govora na onlajn konferenciji rekao da je Srbija ulaganjem u zdravstvo uspela da obnovi bolnice širom zemlje, zbog čega je spremnije dočekala zdravstvenu krizu izazvanu pandemijom korona virusa.

„Ono što je za nas potrebno je još više ulaganja u zdravstveni sistem. Hoćemo da nikada više ne dođemo u situaciju u kakvoj smo bili u prošlosti… Prosečno renoviranje opšte bolnice košta 25 miliona evra, novi klinički centri sa opremom preko 100 evra, a za to nam je potreban novac“, kazao je Vučić.

Rekao je da će zbog toga raditi na dodatnom privlačenju stranih direktnih investicija, a da će država, kroz izgradnju infrastrukture, da bude „najveći investitor“.

Kao primer toga, Vučić je ponovio da će za „manje od godinu i po dana“ biti izgrađena brza pruga Beograd-Novi Sad, kojom bi od centra jednog do centra drugog grada trebalo da se putuje „manje od pola sata“.

On je rekao i da više relaventih izvora navodi da će Srbija najmanje osetiti predstojeću ekonomsku krizu, a da će, prema njegovim ocenama, godinu završiti ne sa minus tri odsto rasta bruto domaćeg proizvoda, već sa plusom od pola procentnog poena.

„Ljudi kažu da ne možemo da privučemo investitore zato što nemamo more. Da li Švajcarska ili Austrija imaju more… Najvažnije je koliko radite, sve je na nama, imamo najlepšu zemlju na svetu i samo moramo da radimo, budemo vredni i verujemo u sebe“, ocenio je Vučić.

Ocenio je da narodi koji su „mali a vredni“ prestižu one koji su se „uljulkali (u uspeh)“, dodavši da je Srbija jedna od tih država koja napreduje i raste, i da ne sme da sa tim prestane.

„Naučen sam, kao da je neko čekićem utuvio u glavu da smo srećni samo ako pobedimo u košarci i vaterpolu i tenisu, kao da mali narodi mogu (samo takav uspeh da očekuju). Ja verujem u vas, energiju rad, trud, savakog srpskog čoveka i znam da možemo bolje“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da tri ključne tačke – zdravstvo, obrazovanje i investicije, „sami ćemo da podstičemo“ i pozvao mlade ljude da ostanu u Srbiji.

„Ostanite ovde u svojoj Srbiji, dajte to svoje znanje poklonite našoj Srbiji, a mi ćemo dati sve od sebe da možete da zaradite i da pristojno živite ovde“, rekao je on i dodao da će u Srbiji biti sve više posla.

Ocenio je da je najvažnije koliko se radi, a ne ko šta ima, i „zamolio građane“ da ne govore da se nešto ne može i da su drugi bolji „jer to nije istina“.

„Kada imamo ekonomski snažnu Srbiju i kada smo mi ujedinjeni da znamo da želimo bolje zdravstvo, bolje obrazovanje, da smo saglasni… mi možemo sve i niko ne može da nas pobedi“, rekao je on.

„Moja molba vama je samo verujte u sebe, verujte u svoju zemlju… Sve je na nama“, izneo predsednik.

Vučić je ponovo rekao da dva meseca „ne govori loše o političkim protivinicima“ i da će tako nastaviti da radi „ne zato što nema šta da odgovori već zato što je neuporedivno važnije da se govori o budućnosti“.

Predsednik Srbije Aleksandar rekao je danas posle video konferencije sa predstavnicima Srba u Crnoj Gori, da je čuo bojazan da „neko planira da na isti način rešava problem sa Srbima kao u nekim drugim delovima bivše Jugoslavije“, da u to ne želi da veruje, ali da je ipak zabrinut zbog takvih ocena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari