"Opozicija zadire u osnovna ljudska prava i slobode": Vučević podsetio da su LSV i POKS godinama bili vlast sa SNS u Novom Sadu 1foto: Printscreen

Premijer Srbije Miloš Vučević izvinio se građanima Srbije što je vlast prihvatila predlog opozicije da se izmeni Zakon o biračkom spisku, iako se njime otežava glasanje ne malom broju ljudi.

Opozicija, ocenio je tokom gostovanja na TV Pink, pravi rašomonijadu i sprda se sa građanima Srbije.

Kaže da su prihvatili inciijativu opozicoonih stranaka da se uredi pitanje upisa u birački spisak, koje je ipak z anjega pravnički upitno. Zbog toga se izvinio građanima Srbije.

„Jel i to hićete, da otežate na neki način glasanje ne malom delu ljudi, jer ćemo imati situaciju da su ljudi 17. decembra glasali na jednom mestu, a danas neće više moći jer morate da se vrate na neku adresu na kojoj su živeli“, rekao je.

Prvi put imamo da ovi koji srbuju, Miloš Jovanović i POKS-ovci koji bi da vrate kralja idu sa onima koji bi ubili kralja, naveo je Vučević.

„Nemaju problem da idu sa pokretom Brajanom Brkovićem, unukom Jevrema Brkovića. Miloš Jovanović koji nama drži predavanje da ćemo da izdamo Kosovo, ide na istu listu sa ljudima koji su farbali i kidali srpske zastave, koji su za nezavisno Kosovo, koji kažu da je u Srebrenici bio genocid, koji kažu da Repulika Srpska nije Republika Srpska, nego Republika Šumska. Nemaju problem da budu zajedno i Nenad Čanak i Bora Novaković i Ćuta i ovi monarhisti koji se sete monarhije samo kad treba da idu na izbore“, rekao je on.

POKS se bavio samo javnokomunalnim preduzećima, rekao je premijer i dodao da je prvi na listi opozicione kolone bio direktor pijace u Vučevićevom prvom mandatu gradonačelnika.

„I Liga je bila sa nama sedam godina na vlasti, nismo im smetali, kada je Aleksandar Vučić zamolio da ih uključimo u vlast iako nam politički, ni matematički nisu trebali. Reko da pokažemo širinu, to nije problem. Nije problem što je POKS bio s anama deset godina u vlasti, tad su bili lopovi, a sada su valjda pošteni“, naveo je.

Komentarišući navode voditeljke da bi opoziciona poslanica Marinika Tepić zbog „fantomskih birača“ da gleda gde ko živi od 2018. godine Vučević je rekao da bi najbolje bilo da se onda vrati Gestapo, jer je to izgleda vrhunac demokratije.

Premijer je naveo da je poslanik SSP Borko Stefanović sam promenio i svoje ime i prebivalište.

Opozicija zadire u osnovna prava i slobode, rekao je premijer.

Koaliciju za novosadske izbore „Ujedinjeni za slobodan Novi Sad“ čine Demokratska stranka, Srbija centar – SRCE, koalicija NADA (NOVI DSS, POKS), Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Pokret slobodnih građana, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak – Ćuta, Pokret za preokret, Građanski pokret Bravo, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari