"Borićemo se za normalnost života običnih građana": Zaječarac na listi koalicije "Moramo" 1Foto: Glas Zaječara

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je u utorak izbornu listu koalicije „Moramo“, koju čine pokret „Ne davimo Beograd“, Otvorena građanska platforma „Akcija“ i „Ekološka akcija“. Iz Zaječara na ovoj listi nalazi se pet kandidana za poslanike.

Ukupno na toj listi su 249 kandidata. Među Zaječarcima se nalaze dva odbornika u Skupštini grada, Dejan Krstić i Sandra Milenković, kao i Miljan Stefanović, Mikaela Smiljanoska Smičković i Goran Simatović.

Listu je svojim potpisima podržalo 12.236 birača, dok je nosilac predsednik „Zajedno za Srbiju“ i lider Otvorene građanske platforme „Akcija“ Nebojša Zelenović.

Na 45. mestu kandidata za poslanike nalazi se dr Dejan Krstić, koji je odbornik u Skupštini grada. On za Danas kaže da će se on boriti za normalnost života običnih građana.

“Grupa građana „dr Dejan Krstić“ iz Zaječara, na čijem sam čelu, bori se za normalnost života običnih građana. Među mnogobrojnim problemima, u poslednje vreme su se kao najprioriteniji izdvojili ekološki. Istočna Srbija je posebno na udaru, zbog svojih izuzetnih rudnih i drugih bogatstava. Svedoci smo izuzetno agresivnog eksploatisanja i priprema za takvo eksploatisanje najrazličitijih prirodnih resursa, koji prete potpunim devastiranjem našeg životnog okruženja. Moramo da branimo naš životni prostor. Ne samo stavljanje u prvi plan ekoloških problema, već i praktična borba za ekologiju, kao i leva politička orijentacija, prirodno su nas spojile sa „Ekološkim ustankom“ i Koalicijom „Moramo“. Njih čini širok front velikog broja grupacija poput naše”, objašnjava Krstić.

Prema njegovim rečima muka ih tera da se udruže i zato smatra da će udruženi efikasnije da brane svoju zemlju od potpune devastacije, koju, kako kaže, zbog sopstvenih interesa, iskreirala SNS i SPS vlast.

“Što zastupljenost naše koalicije u Skupštini Srbije bude veća, biće i jača naša pozicija u ovoj odbrani. Kao dugogodišnji kulturni poslenik, moram da dodam da mi je podjednako važna i borba za odbranu kulture, za njeno očišćenje od kvazikulture i pink kulture, koje su, krivicom vlasti, u našem društvu potpuno ovladale”, zaključio je naš sagovornik.

Pored Krstića, na listi koalicije „Moramo“ nalaze se Sandra Milenković, Miljan Stefanović, Mikaela Smiljanoska Smičković i Goran Simatović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari