Đorđević na Tviteru: Ne mogu da utičem na Đilasa, nemamo komunikaciju 1Foto: Screenshot/YouTube/Nova S/Utisak nedelje

Mlađan Đorđević, lider pokreta Oslobođenje, u nizu povezanih objava na Tviteru, naveo je da ne može da utiče na Dragana Đilasa, lidera Stranke slobode i pravde, uprkos tome što su 30 godina prijatelji, jer se politički previše razlikuju, kao i da njih dvojica nemaju nikavku političku komunikaciju od jula 2020.

Đorđević navodi da na Đilasove političke odluke ne utiče.

„U poslednjih nekoliko dana, a pogotovu nakon izbora dobijam brdo poruka kako je možda trebalo ići na njih ili se sada udružiti s opozicijom, ili kako bi trebalo da utičem na Dragan Đilasa da (ne) preduzima neke korake.

Pošto me sve to jako nervira, ide niz o odnosima nas dvojice.

Naš lični odnos nema ama baš nikakve veze s ovim. Mi smo prijatelji preko 30 godina i niko u istoriji ove zemlje nije prošao takvu medijsku satanizaciju kao on, ALI!

Nas dvojica nemamo nikakvu komunikaciju od jula 2020. godine kada sam napravio Oslobođenje, jer on nije bio za to.

Političke razlike među nama su jednostavno nepremostive.

On učestvuje na ovim i ovakvim Vučićevim lažnim izborima i daje mu legitimitet za izdaju i pljačku, što ja nikada ne bih uradio.

On bi želeo da pregovara i razgovara o smanjenju tenzija s „predsednikom svih građana“, ja s izdajnikom ne bih sedeo u istoj prostoriji, a kamoli razgovarao.

On podržava izdajnika u odlukama protiv Rusije u Ujedinjenim nacijama i pizeće uvođenje sankcija zarad nekakve evropske budućnosti, ja nikada ne bih bio protiv Rusije iz hiljadu razloga, od Kosmeta do RS, jer smatram da nas je upravo zanesenost Evropskom unijom dovela do ovde.

U istom cilju on je pristao na razgovore o izborima uz posredovanje evropskih parlamentaraca, ja to nikada ne bih uradio, jer je neprincipijelno i ponižavajuće, a isti ti evroparlamentarci samo pomažu dalje uništavanje Srbije.

On bi razgovarao i bio spreman da pravi vlast s onima koji su do juče bili „izdajnici bojkota“ i „Vučićeva opozicija“, a danas, kada su potrebni za većinu, to više nisu. Ja nikada ne bih razgovarao o politici s takvim ljudima, kamoli pravio dogovore s njima.

Da, mislim na sve: od Zaverenika, POKS-a, Dveri, DSS-a, do PSG-a, Zelenovića, Živkovića, Tadića, Radulovića, Save Manojlovića-Nestorovića… Slobodno nastavite niz, ne mogu svih ni da se setim. Njemu su očigledno svi oni potencijalni partneri, za mene su isti ili gori od Vučića.

Ja na Draganove političke odluke ne mogu i ne želim da utičem i zato molim pre svega prijatelje i one koji me poznaju, a onda i ostale, stvarno sam siguran, dobronamerne ljude koji mi pišu s ovakvim molbama: man’te me, ljudi, nema od ta posla ništa“, napisao je Đorđević u nizu objava na Tviteru.

U delu javnosti se smatra da je Đorđević donekle uticao na stvaranje Saveza za Srbiju, koalicije gotovo istovetnog sastava kao sadašnja najjača opoziciona Ujedinjeni za pobedu Srbije, okupljena oko Đilasove Stranke slobode i pravde, s tim što su u SZS bile i Dveri Boška Obradovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari