Đurđević Stamenkovski: Lutovac očajnički pokušava da reciklira prevaziđen narativ o 'lažnoj i pravoj' opoziciji 1foto FoNet Zoran Mrđa

„Izjave Zorana Lutovca nemaju posebnu političku težinu. Umesto da je proučio lekcije minulih izbora, na kojima je narod jasno odredio i njegovu i poziciju koalicije kojoj pripada, on očajnički pokušava da reciklira jedan potpuno prevaziđen i poražen narativ o ‘pravoj i lažnoj opoziciji’. I to čini nakon što je njegov šef Dragan Đilas potrčao da ode na sastanak i instrukcije kod Vučića“, navodi za Danas predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, upitana za komentar izjave predsednika Demokratske stranke (DS) Zorana Lutovca da su Dveri, Zavetnici i NADA lažna opozicija.

Predsednica Zavetnika kaže „da Lutovac zaista ima neki kredibilitet u toj raštimovanoj koaliciji i da mu je stalo do izgradnje nekog opozicionog integriteta, reagovao bi mnogo ozbiljnije na taj sastanak. Umesto toga, on se odlučio da napadom na državotvornu opoziciju brani iskompromitovanu poziciju svog šefa Dragana Đilasa. To je osnovni razlog i motiv njegovih izjava protiv Zavetnika i ostalih patriotskih stranaka“.

Ona navodi da predsednik DS Zavetnicima zamera „izjave, glasanje“, a da mu čak smeta i njihovo samopouzdanje. Dodaje da to svedoči nezadovoljstvu Lutovca – rezutatima izbora i promenama u opozicionoj sceni.

„Zavetnici su prisustvovali sastanku zbog izbornih nepravilnosti u Beogradu, izašli smo u susret potrebama da se do kraja ispoštuje narodna volja i logično bi bilo postaviti pitanje šta Zoran Lutovac više hoće, možda da mu donesemo glasove umesto njega…ali mi to pitanje nećemo postavljati jer je odgovor jasan – i nama i narodu. Lutovac je svoju stranku sveo na privezak, satelit Đilasove SSP. Lenjost, nerad, previše prazne priče i pogrešne politike, kritikovanje tuđeg rada iz pozicije sopstenog nerada, sveli su ove političke subjekte na procente koje su dobili na izborima. I korisnije bi im bilo da se bave time, nego bajatim pričama o „pravim“ i „lažnim „o kojima je narod jasno rekao šta misli“, kaže Đurđević Stamenkovski.

Za predsednicu Zavetnika simptomatično je da izjavu predsednik DS daje nakon posete američke delegacije i očiglednih pritisaka da se promeni spoljna politika zemlje.

„Ovo pokazuje da su naše tvrdnje iz predizborne kampanje bile tačne. Nasuprot Vučiću u parlamentu je trebala biti još i samo Eskobarova opozicija. Međutim, Srbija je dobila snažnu državotvornu snagu u opoziciji i to je budućnost srpske političke scene“, zaključuje Đurđević Stamenkovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari