Janković: Ko ne izađe na izbore nije ispunio ni građansku ni osnovnu ljudsku dužnost 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbiju za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković pozvao je građane da u nedelju, 3. aprila izađu na izbore navodeći da oni koji ne budu glasali, neće ispuniti ni građansku ali ni „osnovnu ljudsku dužnost“.

Janković je na završnoj predizbornoj konvenciji te koalicije na beogradskom Trgu Nikole Pašića ocenio da je glasanje na izborima „bitnije od svega“.

„Onaj ko ne bude izašao na izbore ne samo da nije ispunio građansku dužnost već ni osnovnu ljudsku dužnost. Verujem da onaj ko ne izađe na izbore ne sme da ima mirnu savest“, kazao je Janković.

Ocenio je da je kampanja bila „vrlo neravnopravna“ o čemu kako je rekao, svedoče podaci da je Srpska napredna stranka (SNS) samo na televizijske nastupe potrošila četiri miliona evra.

„To je tri puta više nego što su potrošili svi ostali akteri izbora zajedno a to je samo televizija. Gde je novac koji je otišao na zakup toplih sala jer oni nisu na kišnim trgovima kao mi. Dovoze ih stotine autobusa, hiljade plaćenih obožavalaca pljeska po komandi“, rekao je Janković.

Dodao je da će posle izbora 3. aprila, svaki građanin Beograda znati na šta se troši novac iz gradskog budžeta.

„Posle izbora svaki građanin će znati isto što i gradonačelnik, ni više ni manje od toga. Svako će znati kuda ide novac, odakle dolazi i na šta ćemo ga rasporediti“, kazao je bivši ambasador u Velikoj Britaniji.

Janković je kazao i da će „nova“ gradska vlast uspostaviti redosled prioriteta gde je kako je rekao, važnije popraviti kanalizaciju u Borči nego „lickati“ Beograd na vodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari