Janković najavio prve poteze ako postane gradonačelnik: Vratiću staru železničku stanicu u funkciju

Ostavite komentar

 1. Zašto opozicija ne kaže : Hajde da ukinemo oko sokolovo! Da pokažu da će se odreći nečeg u korist gradjana.

 2. Alo bre, čoveče. Ne mogu mladi ljudi koji su obrazovani i sposobni da dodju do izražaja od tebe. Da li ti shvataš to?

 3. Predlog podržavam. Ali da bi to uradio, prvo mora da da vrati u funkciju saobraćajnu vezu izmedju Savske i Karadjordjeve (i za motorna vozila i za tramvaje) koja je nepotrebno presečena prevelikim betonskim platoom sa isto tako prevelikim (i preskupim) spomenikom.

 4. Nisam vise mlad,video sam zeljeznicku stanicu u Londonu,Parizu,Berlinu ,Becu ,i jos u mnogim evropskim gradovima.Novu BG jos video nisam ,niti znam gde je

 5. Prokop čeka na novi sistem i potrajaće. Video sam železničke stanice širom Evrope, pogotovo u Nemačkoj, Prokop nam je potreban. Ako ovaj misli da vrati staru železničku, on je onda lud.

 6. Zar ćemo morati da gledamo Bgd na vodi do kraja života? To je potpuno neprihvatljivo. Hoċu da glasam za onoga ko obećava rušenje te nacionalne sramote i poniženja.

 7. Ovim iskazom, da hoce zeljeznicku stanicu da vrati nazad, se vec katapultirao iz trke za gradonacelnika. Bolje da uziva svoje penzioneske dane.

 8. Kakve veze ima železnička stanica sa urbanističkim izazovima budućnosti? Ili je u Beogradu i dalje 19. vek?

 9. I to je sve od Vase profesorske glave. Ne brukajte se, narod vam se vec smeje

 10. lepa ideja ali objektivno neizvodljiva. razgledanja je otišla predaleko i vraćanje u pređašnje stanje biće mnogo mnogo skupo

 11. Ja sam levičar i glasam za Jankovića samo da vrati staru Železničku stanicu,naravno nije to jedini razlog.

 12. Da nije zalosno bilo bi smešno. Ne postoji bise teoretska mogucnost da se stara zeleznicka stanica vrati u funkciju i to je toliko smesna izjava da nemam reci. Da je rekao da ce se osposobiti pristupnr linije i metro stanica kod Prokopa pa da kazemo BRAVO, jer Prokop je sada mrtva stanica do koje dodjete ali onda nastaju problemi. Nema buseva, lokalne zeleznice do centra grada ili drugih delova grada.
  Neverovatno glupa izjava.

 13. Baš me zanima koji su to »stručni ljudi« koji su g-dinu Jankoviću savetovali, da se Staroj železničkoj stanici vrati funkcija tako da bi do nje vozovi dolazili ispod zemlje, dakle tunelom, ali ih odmah pozivam na stručnu raspravu o tome. Naime, da bi vozovi tunelom došli do Stare železničke stanice ti tuneli bi prvo morali da se izgrade ispod dela Beograda na vodi u kome su objekti zidani na pilotima (šipovima) dužine 20, odnosno 40m. Dakle, kroz »šumu« pilota i kroz teren koji bi verovatno morao i da se zamrzava da bi TBM probušile tunel. Zatim se postavlja pitanje, a gde bi onda pruga izašla iz tunela i gde bi bio priključak na aktivnu prugu. Isto važi i za dvocevni tunel; twin tubes, koji bi spojio Savsku i Dunavsku padinu i koji bi koštao oko 200 mil. evra, naravno pod uslovom da i tu nije potrebno zamrzavanje terena. Inače pre mnogo godina je počela izgradnja tog tunela, ali se posle iskopanih tridesetak metara odustalo zbog problema sa terenom. Mnogo jeftinija i za učesnike u saobraćaju bezbednija varijanta je, da se nizvodno ispod Muzeja savremene umetnosti izgradi most koji bi prirodno spojio bulevare Nikole Tesle i Vojvode Bojovića i koji bi koštao oko 1.600 €/m2. Da bi Stari savski most i dalje bio u funkciji, treba reći, a šta uraditi da se to realizuje. I tu ima rešenja, ali je to već isuviše teksta za jedan komentar.

 14. Zašto bi zabranio izgradnju visokih zgrada? Pogledaj Njujork majstore. Bolje umesto toga omogući besplatan gradski prevoz.

 15. Vracanje Zeleznicke stanice u funkciju moze biti simbolican ,istovremeno i funkcionalan gest,vracanja vrednosti ,istorije,tradicije i kulture u grad koji je opustošen,degradiran ,devastiran kriminalnim postupcima vlasti bez svesti o tradiciji,istoriji,kontinuitetu,o nacionalnom interesu.Takođe vračanje Trga Republike svojoj ulozi Trga kulture,umetnosti,umesto pijacnog mesta lake zabave,kioska i prizemnog rijalitija. Vizuelna disproporcija koju je vlast unela na ova nekada mesta kulture je odraz disproporcije i nedostatka mere u svemu sto ona cini.

 16. Glasacu za onu partiju i onog kandidata za gradonacelnika koji ce mi garantovati bezuslovno i apsolutno rusenje celokupne nakaze na desnoj obali Save, zvane beograd na vodi !!! Defetisticke uzjave tipa ‘sad sta je, tu je…’ su neprihvatljive!

Ostavite komentar

IZBORI 22

Naslovna strana

28. i 29. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.