Jeremić: Da li je susret Đilas - Vučić ugovaran van naše zemlje? 1Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

“Narodna stranka se zalaže da sve bude po slovu zakona, a ne da politika i država budu privatizovani, jer država nije vlasništvo pojedinaca. Jednostrana odluka predsednika SSP, Dragana Đilasa da praktično u javnom nastupu ponudi sastanak predsedniku Vučiću i da ovaj sa druge televizije pristane na to, nešto je za šta mi ne možemo da nađemo razumevanje. Mi se zalažemo da se prvo utvrde rezultati izbora, da čujemo Upravni sud i da se konstituiše skupština Beograda. Za to je glasao narod, a nije glasao da se Vučić i Đilas, pre nego što su proglašni rezultati, dogovaraju”, rekao je na konferenciji za novinare Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

On je naveo da sada svi čekaju šta će Vučić reći i da li će njegov odgovor biti jasan. Ako odgovori pozitivno “time se defakto kreira tehnička vlast Đilasa i Vučića” i Narodna staka neće učestvovati u tome, jer ne može protiv volje naroda.

“Sa Narodnom strankom neće biti iznenađenja i sa nama ćete uvek znati na čemu smo, jer mi držimo reč” , rekao je Jeremić i dodao da je njegova stranka zbog Jedinstva opozicije prešla preko mnogo toga na početku i tokom kampanje, ali da oni ne žele da upiru prstom ni u koga, sve dok ne budu poznati rezultati.

Upitan kakva je dalja sudbina koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije, Jeremić je rekao da će koalicija nastupati zajedno na ponovljenim izborima, jer su ljudi iz Narodne stranke ozbiljni i drže datu reč.

“Ukoliko neko iz koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije formira koaliciju sa SNS to će defakto značiti kraj koalicije”, smatra lider Narode stranke.

Ponovio je i da svako ima pravo na privatan razgovor sa bilo kim, pa i sa Vučićem, ali da za te postupke mora da snosi moralnu i svaku drugu odgovornost, ali da on lično na takav razgovor ne bi otišao. Rekao je da je odlazak Đilasa kod Vučića bio preuranjen i jednostran potez o kome oni nisu bili obavešteni.

“Ne mogu da se prave mostovi upitnog karaktera. Mi nećemo rušiti mostove i učinićemo sve da jedinstvo opstane, ali ne možemo podržavati tehničke koalicije”, ističe Jeremić i dodaje da su koalicioni partneri pokušali da odvrate Đilasa od odlaska kod Vučića, jer to nije pravi trenutak, ali bezuspešno.

“Pitanje je zašto je taj susret morao da se desi, da li su konsultacije pravljene van našeg kruga, a možda i van naše zemlje. Kako se to ceo svet okrenuo za 48 sati, pa Đilas više nije ono zbog čega je prolazio težak period. Sve to ostavlja prostor za sumnju. Na Narodnu stranku niko nije vršio pritisak iz instranstva, jer me znaju i znaju da bih to odbio”, naveo je Jaremić i dodao da je je njegova stranka otvorena za razgovore sa svim političkim akterima za koje se veruje da neće pretrčati na drugu stranu i koji nisu sastavni deo aktuelnog režima.

Jeremić je demantovao i pisanje Danasa da su raspuštena četiri odbora Narodne stranke. Rekao je da je ta informacija netačna, da je raspušten jedan odbor zbog nepoštovanja stranačke procedure, a zamerio je i našem listu što informaciju nije proverio u Narodnoj stranci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari