Kandidati za poslanike na kragujevačkim listama od načelnice okruga do studentkinje 1Foto: Saša Rajić

U Kragujevcu su poslednjih dana već obelodanjeni kandidati pojednih lista stranaka i kolacija za narodne poslnike. Na njima su ličnosti koje su već godinama prisutne u političkom životu grada, lokalni funkcioneri, kada je vlast u pitanju, ali i nova lica, studenti na listama opozicije.

Poslanički kandidati na listi SNS-a „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” za predstojeće izbore koji će biti održani 3. aprila su Nataša Jovanović, turistički vodič (71. mesto), načelnica Šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić (99.), predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović 217.) i Edis Durgutović kao kadar SDPS-a na 238. mestu.

Biljana Ilić Stošić (58) je profesora filozofije i sociologije. Diplomirala je i na fakultetu političkih nauka i stekla zvanje diplomirani politikolog.

Kandidati za poslanike na kragujevačkim listama od načelnice okruga do studentkinje 2
Biljana Ilić Stošić načelnica Šumadijskog okruga na Vučićevoj listi Foto: FB SNS Kragujevac

Miroslav Petrašinović diplomiao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, a na mesto predsednika Skuštine grada izabran je u junu 2016. godine.

Istovremeno je angažovan i u kragujevačkoj „Energetici” i ovo njegovo dvojno angažovanje je svojevremeno izazvalo reakcije u gradskom parlamentu.

Široj javnosti je postao poznat prošlog leta kada je na svom FB profilu posle proširene sednice Izvršnog odbora SNS-a napisao: „Jedna stranka, jedna zemlja, jedan predsednik Aleksandar Vučić”, što je mnoge asociralo na sličan nacistički slogan.

Inače, na ovoj listi najbolje je, što se Šumadije tiče, kotiran Dragan Jovanović, diplomirani inžinjer mašinstva kao kandidat iz Topole i Blaznave.

Na listi Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) i Zeleni Srbije za parlamentarne izbore „Ivica Dačić, premijer Srbije” nalazi se četvoro Kragujevčana.

Najbolje su kotirani Đorđe Kosanić, ispred JS, na 34. mestu i predsednik Gradskog odbora SPS Ivica Momčilović, koji je na 52. mestu na ovoj koalicionoj listi.

Momčilović je zamenik gradonačelnika Kragujevca Nikole Dašića i šef Izbornog štaba SPS-a u gradu na Lepenici dok je Kosanić bio poslanik u Skupštini Srbije u prošlom sazivu.

Na ovoj listi su iz Kragujevca još Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, na 67. mestu i Dragana Ićitović Stojanović, profesorka srpskog jezika, zaposlena u kontaktima sa javnošću u „Energetici”, koja je kandidatkinja JS na 250. mestu liste „Ivica Dačić, premijer Srbije”.

Na listi Kolaicije Ujedinjena Srbija su pet kandidata iz Kragujevca. Na 29. mestu liste za predstavnike u Narodnoj skupštini je Dalibor Jekić, predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Na toj listi, pod nazivom „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”, su još i predsednici gradskih odbora Demokratske i Narodne stranke Ivan Dubljanin (DS 71. mesto) i dr Predrag Delić (NS 80. mesto).

Kandidati za poslanike na kragujevačkim listama od načelnice okruga do studentkinje 3
Dubljanin, Delić i Jekić (s desna na levo) kandidati Ujedinjene opozicije Foto: R.K.

Predstavnici te Koalicije izjavili su za kragujevački portal „Glas Šumadije” da će njihovi će kandidati za narodne poslanike iz Kragujevca biti još i Milena Stanković i Obrad Turković iz SSP-a.

Predsednik kragujevačkog odbora Zajedno za Srbiju Nikola Nešić je na listi kandidata Koalicije „Moramo” koja od juče skuplja potpise u ovom gradu.

Nešić je master inženjer elektrotehnike i računarstva, zaposlen je u SBB-u i odbornik je u gradskom parlamentu.

Pored Nešića, od Kragujevčana na listi koalicije „Moramo-Akcija-Ekološki ustanak-Ćuta-Ne davimo Beograd-Nebojša Zelenović” su još i doktor agronomije Olivera Nikolić, jedna od osnivačica organizacije Zajedno za Kragujevac, Dragomir Lazarević inženjer šumarstva, inženjer elektrotehnike Marko Barać, trgovinska tehničarka Dragana Milićević, Jelena Jeremić, preduzetnik Aleksandar Jeremić i studetkinja Nevena Bisić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari