Kladovljani u nedelju biraju i novi saziv opštinske Skupštine 1Foto: J. B. K.

Prema utvrđenoj zbirnoj izbornoj listi kandidata za odbornike u Skupštini opštine Kladovo za 28 odborničkih mandata nadmeće se 104 kandidata sa pet izbornih lista. Pravo glasa na predstojećim aprilskim izborima ima 21.668 punoletnih građana kojiće glasati na 31 biračkom mestu.

Svih pet prijavljenih lista sa kandidatima za odbornike za vanredne lokalne izbore Izborna komisija opštine Kladovo je potvrdila i na utvrđenoj zbirnoj izbornoj listi nalazi se 104 kandidata za odbornike.

Na glasačkom listiću pod rednim brojem 1 je izborna lista“Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve ” sa 28 odborničkih kandidata koliko ima i izborna lista „Ivica Dačić-Premijer Srbije“ koja je pod rednim brojem dva.

Jedina manjinska izborna lista „Vlaška narodna stranka dr Dragiša Kostandinović – Trajan “ koja učestvuje na vanrednim lokalnim izborima u Kladovu ima 10 kandidata i pod brojem je tri. Sledi izborna lista grupe građana „Pokret za Kladovo dr Borislav Petrović“ sa 28 kandidata i poslednja, peta je izborna lista „Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka“ sa 10 kandidata za odbornike.

Pravo glasa napredstojećim predsedničkim, parlamentarnim i lokalnim izborima 3. aprila u kladovskoj opštini ima 21.668 punoletnih građana upisanih u birački spisak koji će glasati na 31 biračkom mestu. U inostranstvu će glasati 347 Kladovljana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari