Koalicija Moramo: Napadnut kandidat za narodnog poslanika Rade Obradović 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Koalicija Moramo saopštila je da je kandidat za narodnog poslanika ispred Rade Obradović, napadnut u petak tokom predizbornih aktivnosti u Kuli.

Kako navode, Obradović je presretnut u centru Kule sinoć oko 19 časova, dok je prikupljao potpise za izlazak na lokalne izbore grupe građana “Kritrična masa za pobedu”.

„Obradovića je nakon uvreda i pretnji, snažno udario pesnicom i oborio na zemlju suprug savetnice ministarke državne uprave i lokalne samouprave. Pokret Ne davimo Beograd i koalicija MORAMO najoštrije osuđuju napad na kandidata za narodnog poslanika Radeta Obradovića i upozoravamo da je ovakva vrsta nasilja, koje kriminalni režim sprovodi nad političkim neistomišljenicima, neprihvatljiva“, navodi se u saopštenju.

Obradović je nakon napada rekao da to vidi kao politički motivisan napad.

„Ja ovo vidim isključivo kao politički motivisan napad i pitam se šta će se sve dešavati do izbora kada su naprednjaci na samom početku kampanje ovako počeli da se obračunavaju sa političkim protivnicima“, rekao je Obradović za portal Autonomija, a prenosi koalcija.

Napad je, prema saopštenju, prijavljen policiji, a Obradović je dobio medicinsku pomoć u Hitnoj pomoći u Kuli, odakle je upućen na Urgentno odeljenje Opšte bolnice u Vrbasu, gde su mu konstatovane povrede, otok na licu i posekotina, ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari