Miloš Jovanović u Zrenjaninu: Tek kad uklonimo partijsku državu biće nade za Srbiju 1Kolaicija NADA Foto:M.P./Danas

Korupcija, lopovluk, Miloradi Grčići kao simboli nekvalifikovanih ljudi za pozicije gde se nalaze, a sve zahvaljujući stranačkoj pripadnosti, to je danas Srbija.

Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka su pretvorili zemlju u svoju partijsku prćiju, rekao je predsednički kandidat Kolacije Nada dr Miloš Jovanović na večerašnjoj promociji u Zrenjaninu, gde su predstavljeni i ostali kandidati za noseće funkcije u zemlji i Narodnoj skupštini.

On je naveo da je program koalicije Nada, koja deluje sa desnog centra, jedini koji uliva istinsku nadu da su promene moguće.

„Ideja da smo konačno u situaciji da se kao narod identiteski utemeljimo, da znamo ko smo, šta smo, odakle dolazimo da bi znali kuda idemo, to je naš zadatak i zato smo u izbornoj trci. I pitanje srpske krune je pitanje za nas, mi smo se kao nacija razvijali pod krunom vekovima“, naveo je na skupu u Zrenjaninu Miloš Jovanović.

Jovanović se osvrnuo na činjenicu da Zrenjanin u 21. veku nema vodu i da niko zbog toga nije podneo ostavku.

„U gradu koji nema pijaću vodu, u 21. veku, niko za to ne odgovara. Pa samo zbog toge ne treba da budu vlast, ne u Zrenjaninu, već u Srbiji. Imamo, pored pijaće vode u Zrenjaninu, još mnogo krupnih problema i nameravamo da ih rešavamo“, obećao je Jovanović.

Ispred Koalicije „Nada“ prisutnima se obratio predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije Vojislav Mihajlović koji je rekao da očekuje da se otvori pitanje promene državnog uređenja Srbije i uvede monarhija.

„Nema druge alternative, sem naše koalicije, koja bi mogla da Srbiju učini srećnijom i boljom. Čak i one stranke koje su na opozicionom spektru nemaju taj kvaltet i ljude, a najviše im nedostaje to što nemaju cilj, njihov cilj nije promena vlasti već da dođu na vlast“, ocenio je Mihajlović u Zrenjaninu.

Govorio je i zamenik predsednika POKS-a Dušan Radosavljević, koji je podsetio da je Jovanović najobrazovanija političkih figura koja se kandiduje za predsednika Srbije i da je on dvostruki doktor nauka na Sorboni.

Zoran Sandić, potpredsednik DSS i predsednik gradskog odbora ove stranke u Zrenjaninu, rekao je da Kolacija Nada ima ozbiljan program za poljoprivredu, kojoj planira da vrati sve što joj je ova vlast oduzela.

„Ključno je nekoliko stvari, subvencije moraju biti veće, akcize na naftu moraju se ukinuti, moraju postojati povoljne kreditne linije, neophodna je edukacija prozvođača, treba zabraniti prodaju zemlje strancima i da je taj zakon na snazi ne bismo imali Linglong u Zrenjaninu“, rekao je Sandić, koji je i kandidat za narodnog poslanika.

Ovom prilikom su predstavljeni i ostali kandidati za narodne poslanike a umetnica Milica Dosković izvela je Srpsku himnu i još jednu numeru, dok je program vodio glumac Milan Kočalović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari