MUP: Ne postoje veća odstupanja promene prebivališta u Beogradu proteklih godinu dana 1Jedna od spornih adresa na Vračaru Foto: Lidija Valtner

Ministarstvo unutrašnjih (MUP) poslova Srbije odbacilo ja danas navode da postoje veća odstupanja u promenama prebivališta u Beogradu u odnosu na prethodne godine, ali je navelo da broj prijava raste svake godine.

 

Dejan Stojković, stariji vodnik prve klase preminuo je pošto mu je pozlilo tokom vežbi na poligonu „Pešter“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tokom vežbe na privremenom poligonu „Pešter“, starijem vodniku prve klase Dejanu Stojkoviću

U saopštenju MUP-a navedeno je da je prebivalište u Beogradu promenilo u proteklih godinu dana 5.033 osoba više nego od 2019. do 2020. godine. te da podaci iz 2020. nisu uzeti u obzir, imajući u vidu da je pandemija korona virusa usporila migracije.

MUP navodi da je od 1. februara 2021. do 1. februara 2022. prebivalište u Beogradu prijavilo 107.956 osoba, u istom periodu 2019/20 bilo je 102.923, a 2018/19 godine 100.214 prijava iste starosne strukture.

Ministarstvo je u saopštenju odbacio navode zamenika predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borka Stefovića da je u Novopazarskoj ulici broj 6 prijavljeno desetine „lažnih birača“ Srpske napredne stranke (SNS), tvrdeći da Novopazarska 6 „ne postoji“.

Kako se u saopštenju MUP-a dodaje, Stefanovićeva tvrdnja da u Novopazarskoj 43 i Maksima Gorkog 23 ima barem po 15 novoprijavljenih po stanu, je laž jer na tim adresama od početka godine nije bilo nijedne nove prijave prebivališta ili boravišta.

MUP navodi da je u ulici Cara Nikolaja Drugog 72 prijavljeno ukupno sedam osoba, troje u januaru 2022. godine, a ne kako Stefanović tvrdi, njih 20.

U saopštenju MUP još dodaje da se najmanji broj novih prijava prebivališta 15.660 – odnosio na ljude koji su se u Beograd doselili iz ostalih delova Srbije.

„U istom periodu 2019/20 bilo je 18.463, a 2018/19 godine 17.506 prijava prebivališta iz čega se jasno vidi da se poslednjih godinu dana broj ljudi koji gravitiraju iz ostatka Srbije ka Beogradu ne razlikuje mnogo u odnosu na prethodne godine“, piše u saopštenju MUP-a

Čelnici Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i Borko Stefanović ovih dana su optuđili vlast da dovodi organizovanoe grašane Srpske i prijavljuje iz u Beogradu uoči izbora djilas vlast prekraja izbornu volju stanovnika beograda.

Pos,matračka misija organizacije CRTA tražila je da se nadležna ministarstva oglase crta mup i mduls da razjasne navode o biracima iz bih

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari