Naprednjaci iz Jablaničkog okruga imaju pet, a socijalisti tri kandidata za narodne poslanike 1Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Srpska napredna stranka (SNS) dala je Jablaničkom okrugu pet mesta za svoje kandidate, ali posle dužeg vremena, pored Leskovca, sagledane su i opštine Vlasotince i Lebane.

Leskovac je ovoga puta umesto pet, dao troje mladih kandidata – ekonomistu Stefana Kitanovića, sociologa Andrijanu Vasić i inženjera tehnologije Mariju Jovanović.

Lebane će predstavljati pravnica Tatjana Bogdanović.

Raspored po rednim mestima kandida još nije objavljen na sajtu Republičke komisije, ali se u ovoj stranci nadaju da će se među prvih 70 naći dva kandidata iz Leskovca i kandidat iz Vlasotinca.

Inače, dva poslanika SNS iz Leskovca – Olivera Pešić i Žarko Bogatinović bili su narodni poslanici u tri mandata, čime su stekli nacionalne penzije.

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Leskovcu sastavio je parlamentarnu listu za predstojeće izbore koji će se održati 3. aprila, a za mesto narodnog poslanika boriće se tri kandidata sa njihove liste.

Reč je o psihijatru Tatjani Jovanović, profesoru Akademije strukovnih studija Nebojši Arsiću i inženjeru Stefanu Zlatkoviću.

Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) nastupiće odvojeno na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima.

Kako je tada rečeno kada je doneta odluka, istraživanja javnog mnenja pokazala su da će na odvojenim listama prikupiti veći broj glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari