Majdanpek: U izbornoj trci na lokalu sedam lista i 141 kandidat 1Foto: J. B. K.

Gledano u proseku, više od četiri kandidata nadmeće se za jedno odborničko mesto u lokalnom parlamentu u Majdanpeku, budući da se na utvrđenoj zbirnoj izbornoj listi za izbor odbornika Skupštine opštine Majdanpek nalazi 141 kandidat, a bira se 31 odbornik.

Kao i na brojnim prethodnim izborima, punoletni stanovnici majdanpečke opštine u nedelju, 3. aprila, svoje glasačko pravo na predsedničkim, parlamentarnim i vanrednim loklanim izborima, moći će da ostvare na 41. biračkom mestu.

Glasački listić za lokalne izbore, prema odluci Izborne komisije opštine Majdanpek, je roze boje u A4 formatu, a na njemu će biti sedam izbornih lista političkih partija, stranaka, koalicija i grupa građana sa ukupno 141 kandidatom za odbornike.

Pod rednim brojem 1 je lista “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve” sa 31 kandidatom za odbornika, potom sledi lista “Ivica Dačić – premijer Srbije.

Treća je lista Grupe građana “Može i drugačije” sa 26 odborničkih kandidata, a lista “Srpski pokret Dveri – Srcem za Majdanpek” na kojoj je deset kandidata za odbornike je četvrta .

Lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” je peta, “Koalicija za Kraljevinu Srbiju – DSS” je pod rednim brojem 6 i ima deset odborničkih kandidata, a poslednja, sedma je lista Grupe građana “Ne dam!” sa 16 kandidata.

Prema podacima Izborne komisije opštine Majdanpek pravo glasa na predstojećim aprilskim izborima ima 16.251 birač. Za glasanje u inostranstvu prijavila su se 94 Majdanpečana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari