Nikezić: Srećom SNS neće biti na vlasti da potpiše sa Kinom sporazum o slobodnoj trgovini

Ostavite komentar

 1. Gospodine Nikeziću, sličnu strukturu uvoza smo imali i sa EU kada ste potpisali sličan sporazum i privreda I to najviše poljoprivreda I danas trpi. Državi sa ovako nerazvijenoj privredi ne odgovara taj vid sporazuma ni sa jednom velikom I razvijenom privredom jer u ovoj fazi je nemoguće biti konkurentan sa korporacijama koje akumuliraju znanje i kapital daleko duži period.

 2. Dobiće ponovo izbore nažalost, ali nasa deca nece vracati jer beže iz ove zemlje.
  Nema nama pomoci !

 3. On na izborima ne moze da padne! EU ga podrzava,u birackom spisku ima milion glasova gratis,Vi ne mozete da pokrenete narod da masovno izadje na glasanje i kako onda nece pobediti? Divim se tvom optimizmu.

 4. ..jeste vala..svim…investitorima strane marke povećati porez da bi narod bolje živeo…

 5. To je donekle tačno kao procena.
  Sa druge strane Kina će da zastupa stav da se Kosovo reši pravednije, a to ima svoju političku cenu !
  Treće potpis obavezuje da Srbija i Kina razmenjuju vrednosti po principu pola pola. Znači mi njima naše proizvode oni nama ono što nama treba.
  Četvrto što gospoda iz opozicije ne da neko bolje rešenje.
  P.S.
  Mene brine nešto drugo, a to je da narod neće moći da odradi svoj deo posla. Odnosno da nećemo imati šta da ponudimo Kini, jer smo se odvikli od rada.

 6. Bitno da si ti Nikezicu pametan posto smo svi ostali ocigledno budale i kreteni….

 7. Prošetaj te se okolinom Bora i pogledajte kako izgleda reka Timok, Zlotska reka i zapitaj te se šta ćemo ostaviti našim unucima.

 8. Takav sporazum se potpisuje samo kada su zemlje jednako ekomski razvijene….Za Kinu smo mi mala maca….Znači domaći privrednici, koji proizode isti ili sličan proizvod kao Kinezi ( a oni sve proizvode ) su ugasili…Isto je bila greška kada smo otvorili tržište za robu iz EU…..Bićemo prava kineska kolonija ( što već i jesmo )…..Hvala Vučiću….

 9. E sad ovim se nimalo ne slazem.. Trenutno imas par monopolisanih uvoznika pa sve cene 50-100% skupje nego drugde..sve sto narucis iz Kine stigne kod Nas za 15 Dana a Onda carina namerno drzi I po godinu Dana samo da bi morao da kupis od uvoznika.. Prakticno smo zarobljeni I sve moramo da placao mnogo skupje.. Npr meni treba detektor propan butan.. U Kini mi 25$,..za isti takav uvoznici mi traze 150 eura.. Naravno narucio Sam jos davno Ali mi carina drzi vec nekoliko meseci

Ostavite komentar

IZBORI 22

Naslovna strana

26. novembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.