Skup SDA, Novi PazarFotografija: Amela Bajrović

Sinoć je u Kulturnom centru u Novom Pazaru održan skup SDA Sandžaka na kojem je predstavljeno 45 kandidata za narodne poslanike Skupštine Srbije. Skupu je prisustvovao i predsednik ove partije Sulejman Ugljanin.

Ugljanin je rekao da će sa udruženom srpskom opozicijom, ekološkim pokretima, pokretima intelektualaca i ostalim manjinama, poraziti velikosrpsku politiku.

– Zajedno sa tim građanima, koji su demokratski orijentisani i njihovim strankama, gradićemo saradnju i imaće za koga da glasaju svi Srbi, Bošnjaci, Albanci, Hrvati i svi ostali. Ako zajedno pobedimo, pravićemo novu Vladu u kojoj neće biti neprijateljstva, pokušaja cepanja Bosne i Hercegovine ili pokušaja genocida na Kosovu- rekao je Ugljanin.

On je, takođe, rekao da je velikosrpska politika nanela najveće zlo svim narodima na Balkanu u proteklom periodu te pozvao ostale bošnjačke stranke u Sandžaku da se odreknu velikosrpske politike i da posle izbora formiraju koaliciju.

Enis Imamović, koji je prvi na listi ove stranke rekao da je njihov prioritet suprostavljanje velikosrpskoj politici aktuelnog režima.

– Mi trajno rešenje vidimo u pristupanju svih država zapadnog Balkana Evropskoj uniji i NATO-u, zato što tu vidimo sigurnost za biološki i politički opstanak našeg naroda na ovim prostorima – istakao je Imamović.

Imamović je dodao da će se boriti za pravdu svih Bošnjaka i da će nastaviti da insistiraju na priznavanju i osudi genocida u Srebrenici i usvajanju rezolucije u parlamentu i dodao da će jedan od njihovih prvih zahteva svakoj demokratskoj vladi biti Zakon o lustraciji, kao i raspuštanje paralelnih struktura u Vladi i vlasti Srbije.

On je podsetio da je ova lista Republičkoj izbornoj komisiji u Beogradu predata simbolično 1. marta, na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jer je  jedan od njenih prioriteta uspostavljanje specijalnih veza za tom zemljom.

Ova lista ima položaj liste nacionalne manjine i na glasačkom listiću biće pod brojem 13 na izborima, raspisanim za 3. april.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari