Opozicione koalicije najavile procesuiranje "fantomskih birača", ako se pojave na izborima 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Opozicione koalicije „Moramo“, „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ i „Ajmo Ljudi“, koje su potpisnici Sporazuma za odgovornu Srbiju, su nakon sastanka povodom velikog broja poziva „fantomskim biračima“, odnosno osobama koje ne žive na tim adresama, danas saopštile da imaju kapacitet da zajedno sa građanima spreče „i ovaj pokušaj izborne krađe“, i upozorile da će „fantomski glasači“, ako se pojave na izborima, biti procesuirani.

U saopštenju koje je prosledio Ekološki ustanak navodi se da je „režim u panici i spremio se za perfidnu izbornu manipulaciju“.

„Pozivamo sve ove protivzakonito prijavljene birače da se uzdrže od glasanja na izbornim mestima i opštinama u kojima ne žive jer će biti evidentirani i biti saučesnici u krivičnom delu što povlači i njihovu krivičnu odgovornost“, navodi se u saopštenju.

Opozicione koalicije su pozvale sve građane da u što većem broju nastave da dostavljaju dokaze na adresu [email protected] „kako bi svaki fantomski glas bio evidentiran i upisan kao potencijalni prekršilac izborne volje“.

„Naši kontrolori na svim izbornim mestima znaće koji su fantomski birači na tom izbornom mestu i biće pripremljeni da reaguju kao i naši predstavnici u izbornim komisijama. Svi akteri ovog pokušaja izborne krađe biće procesuirani, zato pozivamo sve građane koji imaju priliku i da policiji dostave zahtev za pasivizaciju ovih birača“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je „jedinstven stav sve tri liste nakon sastanka da građani u što većem broju izađu na glasanje 3. aprila i time ponište pokušaj ove izborne manipulacije“.

Građani su pozvani da fotografije sa fantomskim listićima šalju na jednu od sledećih adresa: [email protected]; [email protected]; [email protected] i [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari