Prihvaćen amandman Vladana Glišića, na listiću za predsednika redosled ipak žrebom 1Skupština Srbije Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Poslanici Skupštine Srbije započeli su raspravu o amandmanima na set izbornih zakona koji su dogovoreni u međustranačkom dijalogu.

Kako je u načelnoj raspravi već najavila ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, Vlada Srbije prihvatila je amandman samostalnog poslanika Vladana Glišića na predlog Zakona o izboru predsednika Republike tako da će se lista predsedničkih kandidata na izbornom listiću određivati žrebom, a ne prema redosledu prijavljivanja.

Najavljeno je da će biti prihvaćen i amandman da jedna osoba može potpisom podržati samo jednu listu, a ne više njih, kako je sada predloženo.

Inače, narodni poslanici podneli su četiri amandmana na Predlog zakona o izboru narodnih poslanika, a vlada i nadležni odbor prihvatili su dva amandmana.

Pet amandmana podneto je na Predlog zakona o lokalnim izborima, od kojih su vlada i odbor prihvatili tri.

Na Predlog zakona o izmeni Zakona o sprečavanju korupcije podnet je jedan amandman, koji nije prihvaćen.

Posle rasprave o amandmanima očekuje se glasanje o setu izbornih zakona, o nekoliko međunarodnih finansijskih amandmana i kadrovskim rešenjima u oblasti prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari