Škoro: Pružiću opoziciji onoliko podrške koliko sam je od njih i dobio 1Foto: BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD/MO

Aleksandar Vučić zajedno sa svojim dublerima, kaskaderima i statistima iz opozicije konačno može da odahne. Neću se zvanično kandidovati za predsednika Srbije. Politika u Srbiji je sport za bogate.

Ja sam čovek sa Biroa za nezaposlene gde ću i ostati i posle ovih izbora, kaže za Danas Srđan Škoro, novinar, objašnjavajući zašto je u poslednjem trrenutku odustao od predsedničke kandidature.

Glavni razlog za odustajanje, kaže, je taj što nije uspeo da sakupi dovoljno novca da bi imao kakvu takvu skromnu kampanju.

“Istovremeno nisam želeo da pristanem da budem deo nekih kombinacija i kalkulacija na opozicionoj sceni koje bi me na bilo koji način ukaljale i uvaljale u blato koje gledamo svaki dan. Znao sam da političku scenu većinom čine ljudi koji žive od nedostatka dokaza, ali da je sve to baš ovoliko povezano i da su gotovo svi na istom zadatku, moram priznati da nisam znao. Pogrešno sam verovao da lična hrabrost, čestit stav i jedna zdrava priča mogu da pokrenu građane u Srbiji, posebno one koji su nezadovoljni istom političkom ponudom poslednjih 30 godina. Kasno sam shvatio da u Srbiji politički džuboks nikad nije izašao iz mode”, objašnjava Škoro.

I pored svega, kaže, poziva sve građane da izađu na izbore.

“Pružiću opoziciji onoliko podrške koliko sam je od njih i dobio. Mislim da je to pošteno”, poručuje Škoro u izjavi za Danas.

On napominje da svi oni koji danas izbacuju parole tipa kako “Srbija nije na prodaju” moraju znati da je upravo sve suprotno.

“U Srbiji je bukvalno sve na prodaju, pa čak i glasovi, potpisi, a najviše ljudi. To nas je i dovelo tu gde jesmo. Ogromna količina licemerja i hronični nedostatak karaktera. Zato moramo  da zasučemo rukave i prionemo na posao. Čekaju nas ozbiljne bitke i iskušenja, da bismo izvukli Srbiju iz ambisa u koji je upala, potrebno je mnogo više od deklarativnog izjašnjavanja o neophodnoj promeni sistema i iskazanoj potrebi za jednom pravom i novom pričom”, navodi Škoro i dodaje biće još izbora i još prilika.

“Nisam se predao, a nemojte ni vi”, zaključuje na kraju nesuđeni predsednički kandidat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari