PUPS: Milan Krkobabić definisao prioritete za izbore, 3P - penzije prate plate 1Foto: Beta/Miloš Miškov

PUPS u izbornoj kampanji – Milan Krkobabić definisao je prioritete – 3P, penzije prate plate, socijalna – garantovana penzija, ne manja od 100 evra, garantni fond za strateške poljoprivredne proizvode i naseljavanje praznih kuća u selima Srbije. To možemo postići samo zajedno i zato smo mi u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom i zato broj 1 Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve.

Za Srbiju, uspravnu i jaku, saopštila je danas ta stranka.

PUPS je predizbornu kampanju počeo u Čačku, gde je danas održan skup u sali Doma kulture.

Lider PUPS-a, Milan Krkobabić istakao je da će se u narednom periodu PUPS zalagati za četiri prioriteta.

„Nastojaćemo da penzije u punoj meri prate rast zarada u javnom sektoru i da udeo penzija u prosečnoj zaradi ne pada ispod 50 procenata, kao i da reformom penzijsko-invalidskog osiguranja postignemo nov, stimulativan sistem i konačno rešimo pitanje poljoprivrednih penzija“, izjavio je Krkobabić.

Dodao je da je drugi prioritet uvođenje socijalne-garantovane penzije kao specijalnog vida socijalnog davanja za ljude preko 65 godina starosti koji nisu ostvarili penziju, a nemaju ni druge izvore prihoda.

„Zalagaćemo se i za uvođenje garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi garantovao cenu poljoprivrednicima, uvek kada tržišna cena tih proizvoda bude niža od garantovane. Nastavićemo i da popunjavamo prazne seoske kuće“, rekao je Krkobabić.

Istakao je da je plan da se u sledećih pet godina 30.000 napuštenih kuća naseli, i to prvenstveno mladim ljudima.

„Za sve ovo potrebna nam je puna podrška građana, kao i podrška vodećeg koalicionog partnera SNS-a i nosioca liste Aleksandra Vučića“, naveo je Krkobabić.

Predizbornom skupu u Čačku danas su prisustvovali u ime Srpske napredne stranke član predsedništva Krsto Janjušević, domaćin grada gradonačelnik Milun Todorović, u ime Srpske lige, koalicionog partnera PUPS-a, predsednik te stranke Aleksandar Đurđev.

Skupu su se obratili pored lidera PUPS-a Milana Krkobabića, kandidat za narodnog poslanika i predsednik GO PUPS Čačka Ilo Mihajlovski, kandidat za narodnog poslanika i predsednik IO PUPS-a Hadži Milorad Stošić.

Skup je vodio i imao uvodno obraćanje kandidat za narodnog poslanika Stefan Krkobabić.

U ime SNS-a član predsedništva Krsto Janjušević naglasio je dugogodišnje poverenje i zajedničko delanje dveju stranaka na dobrobit svih građana Srbije.

„Penzioneri su bili i ostali dragocena i snažna podrška u nastojanju da Srbiju menjamo na bolje“, rekao je on.

U ime Srpske Lige predsednik Aleksandar Đurđev podsetio je da je Srpska liga snažno uz PUPS u borbi za nacionalno i državno dostojanstvo, ali i u borbi za preporod sela Srbije.

Predsednik GO PUPS Čačka Ilo Mihajlovski prisutnima se obratio rečima da su „penzioneri Čačka, poljoprivrednici i zadrugari uz Krkobabića i Vučića“.

„PUPS ne odustaje od svoje misije! Stav da penzije prate plate je podržao i predsednik Vučić“ izjavio je predsednik IO PUPS-a Hadži Milorad Stošić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari