Radikali u Leskovcu delili Šešeljeve knjige i sakupljali potpise protiv istopolnih brakova 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/DS)

Članovi Srpske radikalne stranke (SRS) danas su u Leskovcu prikupljali potpise protiv usvajanja zakona o istopolnim brakovima i građanima delili knjige lidera stranke Vojislava Šešelja.

Akciji, organizovanoj na šetalištu u tom gradu, prisustvovao je i lider radikala Vojislav Šešelj.

Upitan kako prikupljaju potpise protiv legalizacije istopolnih brakova ako je premijerka žena koja je u istopolnom braku, Šešelj je kazao da radikali neće da „ubijaju“ one koji su sklopili istopolne brakove negde u inostranstvu, ali da su protiv toga da se istoploni brakovi zakonom dozvole u Srbiji.

Vršilac dužnosti predsednika leskovačkog odbora SRS Dušan Stanojević ocenio je da su građani pokazali veliko interesovanje i za potpisivanje peticije i za razgovor sa liderom radikala.

„Predsednik naše stranke duže vreme obilazi Srbiju, poklanja svoje knjige i zaista je toplo primljen, ljudi su oduševljeni kada ga vide. Osećamo da imamo podršku naroda da se vratimo u skupštinu“, rekao je Stanojević.

On je kazao da radikali očekuju da se posle parlamentarnih izbora 3. aprila vrate u skupštinu.

„Jablanički okrug će na našoj stranačkoj listi imati 15 predstavnika od kojih je desetoro iz Leskovca, dok su ostali su iz Medveđe, Bojnika, Vlasotinca i Lebana. To su sve domaćini, ugledni u svojim sredinama. Među njima su i fakultetski obrazovani i veoma uspešni poljoprivrednici“, naveo je Stanojević.

Dodao je da će se radikali na području Jablaničkog okruga oslanjati na kampanju od vrata do vrata a da zbog epidemiološke situacije, neće organizovati veći broj tribina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari