RIK: Rezultati predsedničkih izbora nakon 95,26 odsto obrađenih biračkih mesta 1

Prema podacima Republičke izborne nakon obrađenih 95,26 odsto biračkih mesta, na predsedničkim izborima ubedljiv je bio Aleksandar Vučić koji je osvojio 58,8 odsto glasova.

Dvocifren broj glasova, osim Vučića, osvojio je i kandidat koalicije „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Zdravko Ponoš, za koga je glasalo 18,1 odsto birača.

Kandidat koalicije NADA Miloš Jovanović prikupio je 5,96 procenata glasova, predstavnik koalicije Dveri i POKS-a Boško Obradović 4,4 odsto, a kandidatkinja pokreta Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski 4,28 odsto glasova.

Biljana Stojković ispred koalicije MORAMO prikupila je 3,16 odsto, kandidatkinja Suverenista Branka Stamenković 2,03 odsto, dok je za kandidata grupe građana „Srpski patriota – Miša Vacić“ Mišu Vacića glasalo 0,88 odsto građana.

Da podsetimo, predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je sinoć da će će RIK, u skladu sa zakonom, utvrditi preliminarne podatke u roku od 24 sata od zatvaranja birališta, ali preliminarni rezultati mogli su da se prate u realnom vremenu na sajtu RIK-a.

U 20 časova večeras zatvorena su birališta širom Srbije. Građani su glasali na redovnim predsedničkim izborima i vanrednim parlamentarnim izborima. Birališta su bila otvorena od 7 do 20 časova, a na portalu Danasa sva dešavanja pratili smo iz minuta u minut.

Stanovnici Beograda i Bora birali su juče odbornike za nove sazive skupština gradova, dok su se istovremeno u 11 opština birali predstavnici za lokalne skupštine. Na portalu Danasa sva dešavanja pratili smo iz minuta u minut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari