Šapić: Izgradićemo novi Savski most, tunel ispod Zelenog venca i pristupnu saobraćajnicu 1BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić najavio je danas da će, ako SNS pobedi na izborima, izgraditi novi Savski most, tunel ispod Zelenog venca i pristupnu saobraćajnicu u Novom Beogradu.

„Ovaj projekat smanjuje zagađenje i saobraćaj u centru i do 14 procenata, a istovremeno povezuje dva najudaljenija dela grada. Njime se poboljšava komunikacija, infrastruktura i kvalitet života, ne samo u ovom delu grada, nego i u celom Beogradu“, kazao je Šapić, prenela je SNS.

Govoreći o navodima da se stari Savski most ruši da ne bi bilo buke u „Beogradu na vodi“, Šapić je ocenio da je reč o političkoj zloupotrebi i podsmevanju Beograđanima.

„Niko neće da ruši most. Hoćemo da napravimo novi, uslovan i moderan most. Mi ćemo učitelju (Miladinu) Zariću, koga se upravo oni koji danas pokušavaju da zloupotrebe njegov herojski čin, nisu setili do sada, da napravimo spomenik, kako bi svi mogli da znaju ko je čovek koji je Beograđanima tada (oktobra 1944) omogućio prelazak sa jedne na drugu stranu reke, tako što ga je deminirao, kad su Nemci u povlačenju hteli da ga sruše“, dodao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari