Šapić: Izgradnja dve linije metroa suštinski će promeniti sliku Beograda   1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/EV)

Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će igradnja dve linije metroa suštinski promeniti sliku prestonice, a dodao je i da je cilj SNS da u naredne četiri godine bude završena polovina radova na metrou.

Kako je saopšteno, Šapić je kazao da je izgradnja metroa „verovatno najznačajniji“ infrastrukturni projekat koji se u Srbiji sprovodi još od Drugog svetskog rata, u koji su uključeni svi državni organi.

„Cilj nam je da u naredne četiri godine sa izgradnjom stignemo do polovine i da gradjani vide jasne obrise kako će izgledati beogradski metro“, rekao je Šapić.

Prema njegovoj oceni, izgradnja metroa sa sobom povlači i unapređenje kompletnog javnog prevoza u Beogradu, i sve beogradske opštine biće saobraćajno, infrastrukturno i ekonomski značajno unapredjene.

„Ukoliko nakon četiri godine, umesto nas, neki drugi budu došli na vlast, imaju pravo i da zatrpaju sve ono što uradimo do tada. Samo neka izadju pred gradjane i saopšte im to“, naveo je Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari