Šapić o "doktoru Šapiću": Za Vladetu je Marinika nastavnica rumunskog, Đilas avio - inženjer, 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik beogradske opštine Novi Beograd i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda Aleksandar Šapić saopštio je danas da vidi da ga kandidat opozicione „Ujedinjene Srbije“ za tu funkciju Vladeta Janković više puta javno nazvao „doktorom Šapićem“ iako se, kako je naglasio, on nikada nigde nije tako predstavljao niti insistirao na tome.

Šapić je u pisanoj izjavi ocenio da se u našem narodu „doktorima“ obično nazivaju lekari „koji leče ljude“, a ne oni koji su iz bilo koje druge oblasti završili doktorske studije.

„To se obično radi kada tu osobu želimo da ismejemo, pa je onda nazivamo po stručnoj spremi, to jest, na osnovu stečenog obrazovanja i formalne kvalifikacije koju ono nosi“, primetio je Šapić.

Jankovića poziva da, ukoliko njegova namera nije ismevanje, već deo njegove prakse, da i svoje političke prijatelje i saborce oslovljava po istom principu.

„U tom slučaju će Mariniku Tepić nazivati ‘nastavnicom rumunskog’, Dragana Đilasa ‘avio – inženjerom’, jer je završio Odsek za vazduhoplovstvo, Vuka Jeremića, ‘teorijskim fizičarem’, a Mikija Aleksića ‘carinikom’, pošto je pohađao Višu poslovnu školu za porez i carinu“, poručio je Šapić.

„Ukoliko to ne bude radio, jasna je namera da budem ismejan, misleći valjda da će se tako bolje preporučiti za poziciju za koju se kandiduje“, zaključio je Šapić i naglasio da od njega nije očekivao takav stav i da to svakako neće promeniti njegov pristojan i kulturan odnos prema Jankoviću koji je, kako tvrdi, i do sada imao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari