Konferencija za medije stranke SDA SandžakaFotografija: M.J.

Stranka „SDA Sandžaka“ održala je danas konferenciju za medije na kojoj je predstavila deo svog izbornog programa.

– Što se tiče našeg izbornog programa, SDA Sandžaka će se u oblasti lokalne i regionalne samouprave zalagati za usvajanje strategije za brži ekonomski razvoj Sandžaka i regionalnu samoupravu u Republici Srbiji. Izradu regionalnog prostornog plana Sandžaka, izradu regionalnog akcionog plana i programa zaštite životne sredine u Sandžaku, povećenje nadležnosti lokalne samouprave, u Snici uspostavljenje republičkih službi i ustanova Katastra, zdravstva, obrazovanja, PIO fonda, pravosuđa i drugih čije nepostojanje otežava život građana Sjenice, Brodarevo opština i izgradnja slobodne carinske zone- rekao je jedan od kandidata za narodnog poslanika na listi “SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin” Ahmedin Škrijelj.

Osim izbornog programa govorilo se o lokalnoj i regionalnoj samupravi, kao i o agresiji nad građanima Ukraajne koju ova stranka javno osuđuje.

– Ova stranka se protiv svakom vida upotrebe sile za ostvarivanje političkih ciljeva i nametanja pokitičkih rešenja – istakao je Škrijelj

Na pitanje novinara kako komentariše izjavu Rasima Ljajića, lidera SDP stranke, sa skupa SNSa gde je lidere drugih bošnjačkih stranaka pozvao na saradnju, Škrijelj kaže:

– Oni koji glasaju za Vučića i njegove koalicione partnere u Sandžaku, direktno ugrožavaju suverenitet Bosne i Hercegovine kao države i biće odgovorni za nesreće koje formira velikosrpska politika na Kosovu i u Bosni. Oni i dalje pokušavaju da na drzak način prodube podele među Bošnjacima, a mi ćemo raditi na uspostavljanju pozitivne političke klime u Sandžaku. Obaveza političkih predsednika jeste da govore u korist svojih građana- odgovorio je Škrijelj

O tome zašto neće podržati Aleksandra Vučića kao kandidata za predstojeće izbore, Ahmedin govori:

– Vuk dlaku menja, a ćud nikada. Vučićeva izjava „sto za jednog…“ je velikosrpska platforma i inspiracija na osnovu koje je izvršen genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i da vas podsetim da je Vučićeva policija pre dva meseca direktno zapretila da će Novi Pazar doživeti sudbinu Vukovara, a Sjenica sudbinu Srebrenice – ističe kandidat za narodnog poslanika.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari