Simić (Srpska lista): Sa protesta poslata poruka da Kurti obespravljuje srpski narod 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić ocenio je da je sa današnjih protesta Srba na Kosovu zbog nemogućnosti da glasaju na predstojećim izborima 3. aprila, poslata poruka da „premijer Kosova Aljbin Kurti i prištinske vlasti obespravljuju srpski narod na Kosovu i Metohiji“.

„Videla se snažna reakcija srpskog naroda koji nije spreman da odustane od prava da živi život dostojan čoveku u 21. veku na prostoru Kosova i Metohije“, rekao je Simić za TV B92.

Prema njegovim rečima, više hiljada građana Kosovske Mitrovice i Gračanice je na protestima izrazilo protivljenje i stav da se ne slaže sa politikom prištinskih vlasti.

„To je politika isterivanja Srba iz svih institucija i prosto proterivanja Srba sa prostora Kosova i Metohije“, ocenio je Simić.

Naglasio je da Srbi „neće dozvoliti“ da u opštini Severna Mitrovica, gde je prema njegovim rečima 95 odsto srpskog stanovništva, na čelu policije i policijskih struktura budu Albanci i dodao da je to suprotno svim sporazumima koji su potpisani u Briselu.

Kako je ocenio, Briselski sporazum „više ne postoji zbog poteza Aljbina Kurtija, kojima želi da eliminiše sve ono što je bilo u korist srpskog naroda, a svoj koren nalazi u tom sporazumu“.

„Ne postoji zato što oni koji su to potpisali ne poštuju, a oni koji su potpisali da će biti garant – ćute“, kazao je on.

Simić je dodao i da će Srpska lista uskoro tražiti novi sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari