Šormaz: Baš me briga za SPS i Dačića, s njima ne treba da pravimo koaliciju 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Nakon svakih izbora u poslednjih osam godina javljaju se trzavice na relaciji SNS – SPS, te se sporadično pojavljuju poruke naprednjaka da Ivica Dačić i socijalisti nisu baš poželjni partneri. Ovog puta, kako piše portal Nova.rs, slične poruke uputio je poslanik SNS Dragan Šormaz.

„SNS je pridruženi član EPP, Evropskih narodnih partija, a ovo su naši partneri danas predložili svojim državama i EU za nove mere protiv Rusije! Kao član SNS i ideološki jasno opredeljen slažem se sa predlogom“, napisao je Šormaz na Tviteru, govoreći o oštrijim merama protiv Rusije, zbog rata u Ukrajini.

Kako piše Nova.rs, na pitanje tviteraša da li misli da će Ivica Dačić to da dozvoli, nakon što je SNS-u dao pomoć kako ne bi bilo drugog kruga predsedničkih izbora, Šormaz je odgovorio:

„Ja u partiji nisam u telima koja donose odluku! Iznosim svoje stavove! Baš me briga za SPS i Dačića. Moj stav je već 10 godina da sa SPS ne treba da pravimo koaliciju!“

Podsetimo, pre dva dana svoje mišljenje o koaliciji sa SPS-om iznela je i članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović.

„Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS, mislim da se mnogi kače na leđa SNS i predsednika Vučića i došlo je vreme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije“, rekla je Mihajlović za TV Hepi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari