Stamatović: Naći način da se građanima pomogne prelazak na korišćenje solarne energije 1Milan Stamatović/Foto: N. Kovačević

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović pozvao je danas lokalne samouprave da nađu način da iz svojih budžeta dodatno pomognu građanima da se prebace na delimično ili kompletno korišćenje solarne i drugih obnovljivih izvora energije.

Stamatović je u saopštenju ocenio da bi na taj način građani Srbije živeli u zdravijoj životnoj sredini, a istovremeno bi se obezbedili od nestašica tradicionalnih energenata.

„To činimo i zbog nas ali i zbog budućih generacija kojima moramo da ostavimo čist vazduh, zdravo zemljište i vodu, zdravu hranu“, istakao je Stamatović, komentarišući posledice koje bi mogla da izazove ukrajinska kriza.

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja hrane, reciklaža ili prerada otpadnih voda, dodao je Stamatović, „moraju da budu pojmovi koji će se nalaziti u vrhu sfere interesovanja i lokalnih samouprava i građana Srbije“.

Zdrava Srbija na predstojeće parlamentarne izbore izlazi pod rednim brojem 10, kao deo Koalicije suverenisti, koju još čine stranka Dosta je bilo i pokret Živim za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari