Stojmirović (SNS): Slabiji rezultat zbog nezadovoljstva radom poslanika 1Foto: FoNet/ Sluzba Skupstine Srbije

Jedan od osnivača Srpske napredne stranke (SNS), Ljubiša Stojmirović, rekao je danas da to što je SNS na parlamentranim izborima u nedelju osvojila manje glasova nego ranije, „najverovatnije“ i posledica nezadovoljstva građana radom poslanika te stranke u Skupštini Srbije.

On je, komentarišući to što je koalicija oko SNS na izborima dobila 385.000 glasova manje nego ranije, agenciji Beta rekao da je normalno da se posle deset godina vlasti očekuje da se ne može stalno „uzlaznom linijom“.

Ipak, „evidentno je da je SNS i dalje dominantna stranka na političkoj sceni na svim nivoima, i ona je na prvom mestu“, rekao je Stojmirović.

Ocenio je da SNS u saradnji s dosadašnjim koalicionim partnerima ima velike šanse da nastavi da i dalje bude na vlasti.

Rekao je da je evidentno i da „narod ima veće poverenje u lidera SNS Aleksandra Vučića“ koji je na predsedničkim izborima osvojio znatno više glasova nego ranije, nego što ima poverenja u njegovu stranku.

On smatra i da je razlika u broju osvojenih glasova Vučića i SNS „očekivana“ i da se „pokazalo da su očekivanja bila ispravna… E, pa možda je mnogo veća razlika između glasova koje je osvojio Vučić i stranka, ali to će u budućnosti biti zadatak da ispravimo i da i dalje budemo dominantni“, rekao je on.

Rekao je i da su Beogradu bili očekivani rezulati jer je, kako je naveo, i ranije Beograd imao sasvim drugačije rezultate u odnosu na drugde u Srbiji, „isto kao i Niš. Novi Sad i ostali veliki gradovi“.

„Jedino što mislim da nije dobro za političku scenu je što ti rezulatati nisu blagovremeno saopšteni, kao što je bilo do sada, a ne da bude neke neizvesnosti i da se prave tenzije… Ali, kako stvari stoje, i tu je koalicija sa SPS nadmoćna u odnosu na ostale“, rekao je on.

On smatra da će oni iz SNS koji su zaduženi za Beograd voditi „mudru politiku“ i da će „naći još nekog partnera tako da ne bude „na ivici žileta“… nego da to bude u interesu i Beograda i građana i da će mnogo toga, što nije bilo evidentno, brzo morati da se ispravi“.

Stojmirović je bio dugogodišnji poslanik SNS, ali na poslednjim izboriima nije bio na parlamentarnoj liste te stranke.

On smatra, kako su ranije preneli mediji, da je izostavljen sa liste i zbog diskusija u parlamentu koje su su odudarale od stavova ostalih naprednjaka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari