Suverenisti: Bićemo najveće iznenađenje na izborima, republičku listu vodi Radulović 1foto: Printskirn

Prvi na listi koalicije Suverenisti na parlamentarnim izborima biće predsednik Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović, a prvi na listi za beogradske izbore potpredsednik te stranke Vojin Biljić, saopštila je danas ta koalicija koju čine DJB, Zdrava Srbija Milana Stamatovića i Živim za Srbiju, na čijem čelu je Jovana Stojković.

„Očekujemo jako dobar rezultat, zaboravite lažna istraživanja koja se pojavljuju po medijima. Suverenisti će biti najveće iznenađenje“, rekao je Radulović, na zajedničkoj konferenciji za novinare.

On je istakao da je „vlast jako ranjiva u Beogradu i da će pasti u glavnom gradu ako dovoljan broj ljudi izađe na izbore“, ocenivši da je propuštena prilika za veliku pobedu nad vlastima prilikom referenduma o izmeni Ustava, jer ga je deo opozicije bojkotovao.

Navodeći je da je vlast na referendumu podržao, „uz sva falsifikovanja“, mali broj građana, on je istakao da nephodno kontrolorima zaštiti narodnu volju na izborima.

Pozvao je građane da se prijave i kontrolišu svoje biračko mesto kako bi se sva pokrila, „jer tamo gde ih imamo – tamo nema krađe“.

„Od toga najviše zavise rezultati. Problem opozicije je što na preko 30 odsto biračkim mesta u Srbiji, pa i više, nema dobru kontrolu, gde glasa oko četvrtina Srbije. Pa tako možete da vidite koliki je prostor za krađu“, objasnio je Radulović, pozivajući građane da se jave na [email protected].

Predsednik Zdrave Srbije Stamatović je istakao da ova kolacija, kojoj je „na prvom mestu nacionalni interes“, nudi „jasan i čist program, rešenja građanima za probleme, za razliku od drugih koji samo iznose kritike“.

„Uveren sam u našu sinergiju. U podršku koju Zdrava Srbija ima u untrašnosti i fantastičnu podršku koju DJB i živim za Srbiju imaju u Beogradu i ostalim gradovima“, istakao je Stamatović.

On je naveo da su lako postigli koalicioni sporazum, „što govori o velikom međusobnom poverenju i podudaranju pogleda“, a to je, ukazao je, retkost na domaćoj političkoj sceni.

Predsednik pokreta Živom za Srbiju Stojković je naglasila da će ulaskom u Parlament ta koalicaje dobiti važnu polugu da ostvari zactane ciljeve i suprostavi se sadašnjoj „globalističkoj vlasti i globalističkoj opoziciji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari