Suverenisti u Zaječaru i Boru: Nemačkoj treba jeftina radna snaga, i ta jeftina snaga smo mi 1Foto: M.S.

Suverenisti su danas posetili Zaječar i Bor u okviru kampanje za predstojeće izbore. Oni su poručili da ulaskom u Evropsku uniju, Srbija gubi svoj suverenitet i više ne može da odlučuje o sopstvenoj sudbini.

Danas su Zaječar i Bor posetili Saša Radulović, Hana Adrović i Jovana Stojković. Sa Trga u Zaječaru su poručili da oni nisu za ulazak Srbije u EU, i da je jedini lek da Srbija bude suverena država.

Dr Jovana Stojković kazala je da mi od 2000. godine, nakon zločinačkog bombardovanja živimo u državi koja zapravo nije naša u užem smislu reči.

“Mi imamo neke zaposlenike koje mi plaćamo, a koji rade u stranom interesu. Kada smo videli bombe, tamo pre 23 godine, bilo nam je jasno gde je neprijatelj i ko je neprijatelj, i bilo smo mnogo hrabriji i složniji, a sada treba biti mudar, i shvatiti fenomen tihe okupacije, kad nevladine organizacije plaćene od stranih država i stranih fondova, utiču na naše zakonodavstvo, na predstavnike naroda, koje mi biramo i mi plaćamo. To mora da se promeni”, poručila je ona.

Hana Adrović kazala je da “Suverenisti” nisu za ulazak Srbije u EU, i da građani Srbije treba sami da odluče u kakvoj državi žele da žive.

Suverenisti u Zaječaru i Boru: Nemačkoj treba jeftina radna snaga, i ta jeftina snaga smo mi 2
Foto: M.S.

„Suverenisti nisu za ulazak Srbije u Evropsku uniju. Smatramo da nam ne treba nadnacionalna orgnaizacija koja će da nam govori kako mi trebamo da uređujemo našu državu i kako treba da se ophodimo prema sebi i svojim sunarodnicima”, poručila je potpredsednica stranke Dosta je bilo.

Lider pokreta “Dosta je bilo” istakao je danas u Zaječaru da Srbija polako, ulaskom u Evropsku uniju, gubi svoj suverenitet i više ne može da odlučuje o sopstvenoj sudbini.

“Znam da u ovim predizbornim skupovima, kada dolaze stranke i kada vam se obraćaju, to su obećanja, levo, desno, ima sve da vam naprave, sve da bude savršeno – da vam kažem mi smo ozbiljni i odgovorni ljudi, mi vam nećemo obećavati takve stvari jer vi sami znate da to je jedan cirkus od koga zaista nema ništa”, kazao je Radulović i dodao:

„Ustvari sada vidimo jasno da iza Evropske unije, pogotovu na Balkanu, stoji nemačka kolonijalna politika. Nemačkoj treba jeftina radna snaga, i ta jeftina snaga zamislite smo mi. Lepo okrenete se oko sebe, pogledate i svoju decu, i svoje komšije i prijatelje, oni su nam ovde zato što njihovoj industriji treba 400 000 radnika svake godine“.

Suverenisti u Zaječaru i Boru: Nemačkoj treba jeftina radna snaga, i ta jeftina snaga smo mi 3
Foto: M.S.

Nakon Zaječara “Suverenisti” su svoju konvenciju održali u Boru, gde su svojim dolaskom podržali listu “Dosta je bilo” u Boru, koja izlazi na lokalne izbore.

Predsednik gradskog odbora DJB Bor i prvi na listi magistar Aleksandar Saša Petković kazao je za Danas da program njihove lokalne liste u Boru se poklapa sa programom “Suverenista”.

“Sprovešćemo politiku Suverenista u pogledu zaštite građana od ekstremnog zagađenja, razvoja malih i srednjih preduzeća, poboljšanja zdravstvene zaštite i mogućnosti izgradnje nove bolnice na lokaciji koja bi bila udaljena od rudarskih i metalurških postrojenja, pomoći sela u njihovoj borbi za svoja imanja i dedovinu, izrade socijalne karte kako bi pomoć dobili stvarno ugroženi građani”, istakao je on.

Prema njegovim rečima građani su prepoznali njihov program i rešenost da u narednom sazivu lokalnog parlamenta kada uđu u vlast rešavaju probleme i budu servis građana.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari