U Kragujevcu do podne izašlo skoro 20 odsto birača, glasao i gradonačelnik Dašić 1Foto: Z.S.M.

Po izveštaju Gradske izborne komsije u Kragujevcu je do 12 sati izašlo 19,37 odsto upisanih birača.

Na biračkom mesti broj 11. u Osnovnoj školi Jovan Popović, do 11 sati od 636 upisanih birača glasalo je 89, odnosno 13 odsto.

– Sve protiče u najboljem redu, ali je velika gužva, sitiču u biračkom odboru.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić glasao je na biračkom mestu broj 12., koje se takođe nalazi u ovoj školi. Na ovom mestu upisano je 1.050 glasača a do 11 sati glasalo je 13 odsto njih odnosno 130 Kragujevčana.

Dašić je istakao, da je po njemu jako značajno da je ova kampanja, barem što se tiče Srpske napredne stranke protekla u potpuno pozitivnom tonu, uz isključivo isticanje postignutih rezultata koji su ostvarene u prethodnom periodu i planova za naredni.

– Smatram da je došlo vreme da se politička scena u Srbiji na neki način stabilizuje i da se ljudi na njoj bave konkretnim stvarima, istakao je on, dodavši da upravo zbog ovoga šta je naveo očekuje odlične izborne rezultate za SNS jer su nfrastrukturni i ostali projekti koje je njegova stranka realizovala prethodnih godina, po njemu, „nešto što se u Srbiji nije dešavalo decenijama unazad”.

Po ulasku u novi saziv parlamenta SNS će se zalagati za dalji evropski kurs Srbije ali i njenu samostalnost u odlučivanju, poručio je on.

Prema zvaničnim podacima GIK-a Kragujevac do 10 sati i izlaznosti od oko 10.000 Dašić je ocenio da je ona sasvim korektna.

– Ovo su izbori na kojima se odlučuje o sudbini države, gradova i svakoj pojedinačnoj sudbini i očekujem da do kraja dana izlaznost bude dobra, zaključio je on.

Kandidatkinja SNS-a Nataša Jovanović iz Kragujevca koja je na 71. mestu liste za Narodnu skupštinu glasala je ranije na izbornom mestu broj 15 u Medicinskoj školi u naselju Vašarište.

Na biračkom mestu broj 154 u selu Drača, do podne je glasalo 106 od 661 upisanog birača.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari