U Užicu, Sevojnu, Bajinoj Bašti i Lučanima prvi glasači na biralištima već od 7 časova 1Foto: Ana Milošević/Danas

U Užicu, ali i Sevojnu, Lučanima i Bajinoj Bašti, gde se pored predsedničkih i parlamentarnih, danas održavaju i lokalni izbori, birališta su bez nepravilnosti otvorena, potvrdili su za Danas iz izbornih komisija. Ispred nekih biračkih mesta, već u 7 časova, bili su prvi glasači.

Sva biračka mesta u Užicu otvorena u u 7 časova i regularno počela sa radom, rekla je za Danas Milka Protić, predsednica Gradske izborne komisije. Građani u Užicu glasaju na 83 biračka mesta, kao i na jednom u Okružnom zatvoru.

-Prvi presek izlaznosti biće poznat posle 10 časova, kaže Protić.

U 7 časova otvorena su i birališta u Sevojnu, užičkoj gradskoj opštini, u kojoj se danas osim predsedničkih i parlamentarnih, održavaju i lokalni izbori. Sevojničani glasaju na pet biračkih mesta, a u birački spisak je upisan 5.681 građanin.

-Već u 7 časova ispred birališta videli smo prve glasače, rekao je  za Danas Desimir Mićević, predsednik Opštinske izborne komisije.

Osim predsedničkih i parlamentarnih, lokalni izbori danas se održavaju i u Lučanima, u kojima pravo glasa ima 15.446 upisanih birača.

-Bez ikakvih nepravilnosti, u 7 časova jutros su počela sa radom sva biračka mesta u Lučanima, potvrdila je za Danas Katarina Kovačević, predsednica Izborne Komisije.

Prvi presek izlaznosti u ovoj opštini, komisija će imati posle 10 časova.

Lokalni izbori se, uz predsedničke i parlamentarne danas održavaju i u Bajinoj Bašti,  gde su u birački spisak upisana 21.733 građanina, koja će glasati na 50 biračkih mesta.

-Na biralištima već od 7 časova ima glasača, jer Bajinobaštani imaju kulturu redovnog i ranog izlaska na izbore, rekla je za Danas Aleksandra Kovački, zamenica sekretara Izborne komisije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari