Ujedinjeni za pobedu Srbije: Opozicija u Beogradu dobila preko 50 odsto glasova 1Foto: Beta/Milan Obradović

„Građani Beograda su u potpuno neregularnim izbornim uslovima pokazali da su za promenu vlasti u Beogradu“, poručuje koalicija „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

Zapisnici sa preko 90 odsto biračkih mesta jasno pokazuju da su opozicione stranke u Beogradu dobile preko 50 odsto glasova, navodi se u saopštenju koalicije stranaka okupljenih oko SSP-a.

„Na skoro svim biračkim mestima vođeni su paralelni birački spiskovi, a kada je na jednom biračkom mestu predsednik Pokreta slobodnih građana to uočio, prebijen je od strane huligana. Tokom dana vršena je kupovina glasova, što je dokazano i snimcima koji su objavljeni, kao i glasanje velikog broja fiktivno upisanih birača. Glasanja nekih od njih su i dokumentovana“, dodaje se u saopštenju.

Iz koalicije kažu da su u poslepodnevnim satima „članovi biračkih odbora koji su određeni od strane režima, namerno usporavali proces glasanja, kako bi što više građana odustalo od namere da glasaju“.

„I pored toga, ogroman broj Beograđana je strpljivo stajao u redovima, tako da je na preko 27 odsto biračkih mesta u 20 sati zabeležen veliki broj ljudi koji su čekali da glasaju, što je podatak koji je saopštila i nevladina organizacija CRTA .Na čak 12 odsto im to nije bilo omogućeno“, navode „Ujedinjeni za pobedu Srbije“.

„Da stvar bude gora, dok je glasanje još uvek trajalo Republička izborna komisija je izašla sa prvim reziltatima predsedničkih izbora po kojima je Aleksandar Vučić dobio 72 odsto glasova“, ističe se u saopštenju.

„Sve ove činjenice direktno su ugrozile već ugrožen legitimitet i legalitet biračkog procesa u Beogradu i dovele do toga da vladajuće stranke ostvare bolji rezultat od stvarnog, što im je omogućilo da dođu do minimalne odborničke većine. Odlučni da branimo svaki glas u Beogradu i celoj Srbiji iskoristićemo sva pravna i politička sredstva da zaštitimo volju naroda iskazanu u ovim neregularnim uslovima“, poručuje koalicija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari